Foto: Fröken Turkos

Med inspiration från bakgeniet Fridas ( Fridas bakblogg ) underbara jordgubbsmarrängtårta, så gjorde jag en variant av denna men med en twist. Den är superenkel och tar inte lång tid att göra! Ett hett tips inför vår stundande Nationaldag. Har ni inte planerat fikat ännu så kanske den här tårtan kan ge er inspiration.

Foto: Fröken Turkos

Nationaldagstårta

Ingredienser:

  • 1 paket med färdiga marrängbottnar
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl lemoncurd
  • 1 Liter jordgubbar
  • 1 dl Nutella
  • 100 gram Philadelphia ost
  • 0,5 dl florsocker
  • Minimarränger ( eller hellre röda vinbär )
  • Dumlekolor
Uppdukat till Nationaldags-fika. Foto: Fröken Turkos

Så här gör du:

Ta en av bottnarna och lägg på ett tårtfat, blanda lemoncurd med en del av den vispade grädden, bred den på marrängbottnen. Hacka hälften av jordgubbarna. Ta Philadelphiaosten och blanda med florsockret, inte för mycket florsocker för då blir det alldeles för sött. Blanda ner de hackade jordgubbarna. Rör ner hälften av den vispade grädden som är kvar i jordgubbsröran. Blanda väl. Lägg den andra marrängbottnen på tårtan och bred jordgubbsgrädden över hela den, rejält ska det vara. Skiva resten av jordgubbarna och lägg dessa i mitten av tårtan. Blanda det sista av vispgrädden med 0,5-1 dl Nutella, skeda upp i en spritspåse, alternativt en plastpåse och klipp av ett hörne. Spritsa små klickar av Nutella- grädden runt om utanför ”jordgubbshögen” i mitten. Dela dumlekolorna på hälften och placera en i varje nutellaklick. Ta nutella i ny plastpåse och gör ett litet hål och spritsa sen hela tårtan med  nutellakrämen. Garnera med minimarränger. Ett hett tips är att även garnera med röda vinbär, ev utesluta minimarrängerna och ha syrliga goda vinbär på toppen istället. Eftersom marängbottnarna är så söta så behövs det något mer syrligt till tårtan som bryter av. Lemoncurden är ett steg i rätt riktning men personligen tycker jag att med lite vinbär till så skulle det bli pricken över i:et. Sist men inte minst så dekorerar vi vår Nationaldagstårta med små svenska penseéflaggor.

Maräng, lemoncurd, jordgubbskräm, nutella och svenska jordgubbar. Kan det bli godare än så! Foto: Fröken turkos
Vi firar med sommarblommor på fikabordet. Foto: Fröken Turkos

Svenska flaggor av penséer 

En svensk penseéflagga! Foto: Fröken Turkos

Det här behöver du: 

– Tandpetare

– Penséer i gult och blått, ( jag använde blålila – och gula penséer )

– Ev liten medhjälpare som tycker om att pyssla

Så här gör du:

Plocka små penséeblommor och trä var och en på en tandpetare. Klart!

Min lilla 5-åriga medhjälpare tyckte det var kul att göra svenska flaggor av blommor. Foto: Fröken Turkos
Foto: Fröken Turkos
En härlig svensk blomdoftande nationaldag önskar jag er alla!
Mumsig marrängtårta med extra allt. Dessutom doftar den gott. Foto: Fröken Turkos
Författare



Skriv en kommentar