Efter gårdagens inlägg där jag skriver bla om barndomens somrar på Koster och när min mamma och jag sprang ut till musselodlingarna och plockade musslor till vår Moules marinières så har jag fått flera mail om jag kan avslöja receptet på detta. Det kan jag. Här kommer receptet till världens godaste Moules marinières, min mammas!

Moules marinières

Du behöver:

( 4-6 pers)

2 st nät färska blåmusslor

3 msk smör

2 st schalottenlök, finhackad

3 st vitlöksklyftor, finhackade

5 dl grädde

1,5 dl vitt vin

2 st fiskbuljongtärningar

2 knippen med bladpersilja, färsk

salt o svartpeppar efter behag

Gör så här:

1. Skölj och skrubba musslorna ordentligt och se vilka musslor som är skadade eller inte ordenligt stängda. De slänger man direkt. Ibland kan man knacka lite på musslorna och se att de stänger sig, om inte så släng dem.

2. Hacka vitlöken och shalottenlöken. Fräs det i en stor gryta tills de mjuknar, utan att ta färg.

3. Tillsätt grädde, vinet, fiskbuljongtärningar.

4. Låt detta koka ihop och smaka av med salt och svartpeppar. Tillsätt sedan hälften av den hackade bladpersilja, och låt allting koka ihop i ca 5 minuter.

5. Lägg ner blåmusslorna försiktigt i grytan och lägg på locket. Låt koka under lock i ca 5-10 minuter så att musslorna öppnar sig. Rör om ibland i grytan, lite försiktigt.

6. Lägg på hackad bladpersilja på slutet och servera tillsammans med antingen gott bröd eller ponfritte.

Författare



Skriv en kommentar