Vinga – en oas i Kattegatt

Vi tog båten till Vinga och vandrade över ön till den underbara lilla badviken med turkost vatten. Vinga är den yttre gränsen mot det mäktiga Västerhavet i Göteborgs skärgård. Ön är ca. 1 km lång och 500 meter bred och ligger som västerhavets sista utpost. Vinga ligger ca 10 sjömil utanför Göteborg centrum och sedan 1987 är Vinga ett naturreservat. Se min lilla film från vår dag på Vinga:

Evert Taube växte upp som barn här på Vinga, då hans far var sjökapten och fyrmästare på ön. Taube har beskrivit sin barndom som mycket lycklig, präglad av fiske, sjöfart och historier om främmande länder och livet till sjöss. Vill varmt rekommendera den här lilla västkustpärla till ö.

Så här tar du dig hit:

Du är alltid välkommen med egen båt till Vinga, året om! Småbåtshamnen är liten men väl skyddad för vind och för de mindre båtarna finns det även dubbar i berget från piren och österut.
Det finns plats för ca 25 st. båtar och du är välkommen till
gästhamnen under hela året om. Under säsong får du dessutom alltid hjälp att lägga till vilket vi fick erfara själva.

Ta färja till Vinga! Om du inte har egen båt finns det färja som går hit. Walona vet jag åker ut hit. Googla er fram till tidsprogram.

ÖPPETTIDER

Sommarsäsong 3 juli – 27 augusti
Guidad tur kl. 11.30 från hamnplanen, varje dag
Öppettider i båk, fyr och museum
varje dag från kl. 11.00 – 13.00 och 14.00 – 16.00
Kiosken är öppen från
kl. 10.00 – 13.00 och 14.00 – 18.30

Vad händer mer i sommar:

Barnens Dag den 12 augusti.
Varmt välkommen till Vinga den 12 augusti 10.30-15.00 (i anslutning till Walonas stopp). Winga Vänner ordnar en heldag med aktiviteter för barn upp till 12 år. Dom bjuder på korv med bröd, men ta gärna med en picknickorg.

Kommentera

Stäng meny