Foto: Fröken Turkos

Bullfika kan ju vara något av det godaste som finns. Klassiska kanelbullar kan ingen tacka nej till. Här är en rolig variant på den klassiska kanelbullen men med en liten twist. Kanelbulle Whoppie.

Kanelbulle whoopies med glass

Dela en hembakt kanelbulle horisontellt i två delar. Så det blir som en whoopie med en underdel och en överdel. Med en skopa glass mellan de två delarna. Strö över lite kanelsocker. Så enkelt, så gott!

En kanelbulle whoopie med glass tack! Eller varför inte ett högt torn av kanelbullewhoopies…

Foto: Fröken Turkos

Du behöver:

– Ditt favoritrecept på kanelbullar. I det här inlägget har jag gjort mina glutenfria supergoda kanelbullar. Recept finner ni nedan.

Glass. Hemgjord eller köpeglass. Jag har både gjort glass och köpt kan man säga. Hallonglassen är en variant av båda. Jag har mixat frusna hallon med Sias vaniljglass. Choklad- och vanilj glassen har jag köpt.

Kanelsocker. Blanda kanel med strösocker.

Kanelbulle torn med glass. Foto: Fröken Turkos
Så här gör du mina supergoda, saftiga och glutenfria kanelbullar!
Kanelbullar (ca 25 st )
Det här behöver du:

50 g jäst
5 dl kokosmjölk
2 msk fiberhusk
200 g rumsvarmt smör
1 dl vit sirap
1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
2,5 tsk stötta kardemummakärnor
1 ägg
11-13 dl glutenfri Semper finmix eller grovmix

Fyllning:

200 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
2 msk malen kanel

Uppvispat ägg och pärlsocker till garnering

Foto: Fröken Turkos
Så här gör du

1. Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen i mjölken.
2. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i ca 10 minuter.

3. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrok i minst 3 minuter. Degen ska vara lite kladdig, det är bättre att arbeta in mer mjölmix innan utbakning om den blir för kladdig än att ha i för mycket mjölmix från början så att bullarna blir torra.
4. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30- 40 min.

5. Ta upp degen på ett mjölat bakbord (med mjölmix. Arbeta ev in lite mer mjölmix om degen kladdig. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangulär ruta.
6. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred den över rutorna.
7. Rulla ihop degen från långsidan och skär rullen i lika stora bitar. Lägg bitarna i formar.
8. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 45 minuter.

9. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
10. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 250 grader i ca 8-10 minuter.

Foto: Fröken Turkos
Liten kanin äter kanelbullar på kanelbullens dag. Foto: Fröken Turkos
Foto: Fröken Turkos

Kanelbullens dag

Idag firar vi kanelbullens dag! Vad vet vi om Kanelbullens dag egentligen? I Mitt Kök kan ni läsa mer om den här heliga dagen som vi firar varje år.

Foto: Fröken Turkos
Författare



Skriv en kommentar