Vegetariskt
Foto: Fröken Turkos

Rödbetsbiffar med grön bulgursallad, tranbär och fetaoströra

Det här är en rätt som är bland det bästa jag vet! En vegetarisk måltid som är enkel att tillaga men ändå så otroligt god. En stor fördel är att barnen älskar den också vilket gör att den räknas som vardagsmat här hemma. Men jag tycker att du kan servera den både till vardags som fest. Även perfekt till buffébordet eller picknicken.

Bon appetit!

Rödbets och kikärtsbiffar

5-6 portioner

Du behöver:
  • 3 ½ dl finrivna råa rödbetor
  • ½ l blötlaga och sköljda kikärtor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 medelstor rödlök
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 1,5 dl hackad bladpersilja
  • 2 ägg
  • Salt & Svartpeppar
Så hör gör du:

Lägg alla ingredienserna i en matberedare, kör till en jämn smet. Forma till 10 stycken biffar och stek i smör ca 5 minuter på varje sida.

Vegetariskt
Foto: Fröken Turkos

Bulgursallad med bladspenat och tranbär

Till 5- 6 portioner

Du behöver:
  •  3 dl bulgur
  • 5-6 dl grönsaksbuljong
  • Två selleristjälkar
  • 2,5 dl tranbär
  • Bladspenat
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl hackad mynta
  • 3 msk pressad citron
  • 1 krm nymald peppar
Så här gör du:

Koka bulgur i buljongen. Låt svalna. Hacka selleri och blanda bulgur, bladspenat, selleri, tranbär, örter, citronsaft och peppar.

Gott till: Fetaostkräm eller vanlig fetaost som du smular i.

Fetaost och basilika röra:

2,5 dl Cremefraiche
Fetaost
Hackad Basilika
1 pressad vitlök
Salt och svartpeppar

Författare



Skriv en kommentar