Pavlova
Foto: Fröken Turkos

Choklad Pavlova bakelser

Pavlova är nog det bästa jag vet! Seg maräng med syrlig och krämig lemoncurd, vispgrädde och färska bär. Mums! För dom som tycker att chokladpavlova är godare så kan man göra en kräm med nougat och grädde så finns det olika alternativ för alla. Gästerna får själva välja garnering och toppings på sin Pavlova bakelse och det brukar vara väldigt uppskattat av alla. Perfekt till påskens alla kalas!

Pavlova
Stora sega choklad maränger. Goda som de är men extra smarriga med grädde och bär på toppen. Foto: Fröken Turkos

Tips!
Har du bråttom, använd färdiga maränger.

Pimpa din egen Pavlova bakelse till påsk

Underbara chokladmaränger som är sådär perfekt sega och lagom frasiga går att köpa färdiga på bageriet, perfekt när du vill göra det enkelt för dig och du har ont om tid. Men om du vill göra egna så har jag ett riktigt bra tips på ett recept som jag gör ibland. Receptet hittar du här! 

Pavlova
Foto: Fröken Turkos

Underbar Pavlova inspiration

Pavlova var en känd prima ballerina som har fått en efterrätt med maräng och frukt uppkallad efter sig i Australien. Där är begreppet pavlova mycket välkänt. Här nedan får ni härliga recept på små söta mini ballerinor från andra sköna bloggare som inte bara levererar smarriga recept utan även fantastiska bilder. Inspiration för både öga och gom!

Pavlova
Bildkälla: Köket.se. Recept hitta du här!
Pavlova
Underbara mini Pavlovas av Linnéa. Bildkälla: Linnéas skafferi, recept finner du här! 
Pavlova
Bildkälla: Cecilia Hansson , hennes recept finner du här. 
Pavlova
Underbara mini pavlovatårtor av Camilla, My kitchen Stories. Recept finns här.
Pavlova
Camilla på My kitchen Stories är min stora bakfavorit så här kommer ytterligare än Pavlova variant som ser såå god ut. Hennes recept hittar du här! 

Dessert till Påsk

Frasigt, krämigt och ibland även syrligt. Det är för mig en dessert som har allt. Pavlovan är en klassisk marängtårta. De här mini bakelserna är perfekta att göra om du har bjudit hem många gäster på påsk. De kommer att älska dessa och kul att alla får göra sin alldeles unika Pavlova själv. Lätta och frasiga marängbottnar tillsammans med fluffig grädde och lite syrliga bär på toppen – det kan liksom inte bli fel!

Pavlova
Pimpa din egen Pavlova till Påsk! Foto: Fröken Turkos
Författare



4 Kommentarer

    
    • Ja det ligger nog i topp när det gäller efterrätter💖 Vill också göra Pavlova till påsk,din ser ju helt underbar ut. Kram

Skriv en kommentar