Tag

Choklad

Browsing

Rainbow Rocky Road – En skatt vid regnbågens slut

Rainbow Rocky Road by Leonor Juhl K - Fröken Turkos
Foto: Leonor Juhl K

Under hela min barndom var jag fast besluten om att hitta guldet vid regnbågens slut, dessvärre utan framgång. Äntligen kan jag sluta leta för jag har funnit skatten!

Rainbow Rocky Road

Jag har nyligen delat med mig av mina Rocky Road praliner och det här receptet påminner om dem fast i en ny skepnad. Låt mig presentera, Rainbow Rocky Road med minimarschmallows i pudriga pasteller med strössel och glittrande pärlor i regnbågens alla färger. Det är det här som är den efterlängtade skatten vid regnbågens slut!

Rainbow Rocky Road by Leonor Juhl K - Fröken Turkos
Foto: Leonor Juhl K
Du behöver:
  • 400 g vit choklad
  • 2 dl kokos
  • 6 chokladpengar/ eller noblesse
  • Dr Oetker ”Rainbow mix”
  • Rosa sockerpärlor
  • Mini marschmallows
Så här gör du:

1. Smält den vita choklad på låg värme i ett vattenbad. Vattenbad = i en skål över kokande vatten.

2. Blanda den smälta vita chokladen med kokosen till din Rocky road smet

3. Fyll en form ( 20×30 cm)med smeten, tryck i chokladpengarna med jämnt avstånd från varandra. Jag delade på dem och petade ner dem i rader.

4. Strössla på ”regnbågsmixen” och sovkerpärlorna och marschmallows

5. Låt stelna i kylskåp

6. Ta ut formen och skär i lagom stora bitar

7. Förvara i kylen

8. Ät och njut!

Rainbow Rocky Road by Leonor Juhl K - Fröken Turkos
Foto: Leonor Juhl K

Jag hade kunnat kalla de här smarriga chokladbitarna för Regnbågs Rocky Road istället, men känner att Rainbow är såå mycket härligare att säga!

Ha en fin fredag, kram Leo

Chokladkola med havssalt

Foto: Leonor Juhl K

Om ni bara får/kan göra ett sorts julgodis i år ( rent hypotetiskt…) så är det här mitt absoluta hetaste ljuvligaste tips. Smörig chokladkola med havssalt. Chokladkolan riktigt  smälter i mun och flingsaltet bryter av mot det söta. Älskar kombinationen. Ni måste testa!!

Foto: Leonor Juhl K

Du behöver:

  • 2 dl grädde
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 100 gram smör
  • 4 msk kakao
  • Havsalt – flingsalt
  • Bakplåtspapper och garn
Foto: Leonor Juhl K

Så här gör du:

Blanda grädde, socker, smör och sirap i en kastrull. Rör försiktigt ihop ingredienserna på låg värme. När det börjat koka upp så sänker du värmen. Koka i ca 10 min och rör då och då under tiden. Gör ”kulprovet” för att se om kolan är färdig.

Gör kulprovet för att veta när din kola är klar:
  1. Häll upp ett glas med kallt vatten.
  2. Ta lite smet på en tesked och droppa i det kalla vattnet.
  3. Stick ner fingrarna och ta upp smeten. Smeten ska då gå att forma till en kula och ha den konsistens du vill att din färdiga knäck ska ha. Smaka gärna på den.

När kolan är färdig så häller du den i en form med bakplåtspapper. Ca 20-30 cm stor. Låt den svalna i rumstemperatur. Skär den i lagom stora bitar. Strö flingsalt över bitarna. Gör små smällkarameller med hjälp av bakplåtspapper. Snurra ändarna och knyt ev. snören runt ändarna. Förvara i en glasburk i kylen!

Hörs snart igen, kram Leonor
Foto: Leonor Juhl K

Fira valborg med kladdkakemuffins

Kladdkake muffins - Fröken Turkos, Miss Turquoise
Foto: Fröken Turkos

Så länge jag kan komma ihåg, har choklad varit en favoritingrediens. Jag har skapat ett känslomässigt band med choklad. Allt från muffins, kladdkakor och chokladmousse till godis. Här har jag bakat farligt goda mjölkchoklad- muffins med sega goda kanter i kombination med en perfekt kladdig insida, fylld med godisarna Polly. Lite lättvispad grädde, röda vinbär och Polly på toppen. Varning! Beroendeframkallande.

Foto: Fröken Turkos

Kladdkakemuffins med Polly

Du behöver:

  •   175 g smör eller margarin
  •  100 g mjölkchoklad
  •  en näve Polly
  •  2 st ägg
  •  2 dl socker
  •   1 tsk vaniljsocker
  •   1 krm salt
  •  1.5 dl  vetemjöl, alternativt glutenfri Finmix
Kladdkake muffins - Fröken Turkos, Miss Turquoise
Foto: Fröken Turkos
Garnera med:
  •   Polly
  •  Vispad grädde
  •   Röda vinbär
Kladdkake muffins - Fröken Turkos, Miss Turquoise
Foto: Fröken Turkos
Gör så här:

1. Smält smöret och chokladen i bitar i en kastrull på svag värme under omrörning.
2. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda i vaniljsocker, salt, finmix och smör- och chokladblandningen i ägg- och sockersmeten.
3. Häll upp hälften av smeten i muffinsformar som står i muffinsformen. Tryck ner två polly i varje muffinsform. Häll lite smet över pollysarna. Grädda i ca 14-17 minuter, mitten av ugnen i 200 grader. Garnera kladdkakemuffinsarna när de kallnat med vispad grädde, vinbär och polly.

Kladdkake muffins - Fröken Turkos, Miss Turquoise
Foto: Fröken Turkos

Kladdkakans dag!

Kladdkakemuffins
Foto: Fröken Turkos

Hipp hipp hurra, för idag är det kladdkakans dag!

Detta firar vi såklart med ett recept på farligt goda Kladdkakemuffins. Muffins med mjölkchoklad, sega goda kanter i kombination med en perfekt kladdig insida, fylld med pollygodis. Garnerad med lättvispad grädde, röda vinbär och polly på toppen. Varning! Beroendeframkallande.

Kladdkakemuffins med Polly

Du behöver:

  •  175 g smör eller margarin
  •  100 g mjölkchoklad
  •  en näve Polly
  •  2 st ägg
  •  2 dl socker
  •  1 tsk vaniljsocker
  •  1 krm salt
  •  1.5 dl glutenfri Finmix
Foto: Fröken Turkos
Garnera med:
  •  Polly
  •  Vispad grädde
  •  Röda vinbär
Foto: Fröken Turkos
Gör så här:
  • Smält smöret och chokladen i bitar i en kastrull på svag värme under omrörning.
  • Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda i vaniljsocker, salt, finmix och smör- och chokladblandningen i ägg- och sockersmeten.
  • Häll upp hälften av smeten i muffinsformar som står i muffinsformen. Tryck ner två polly i varje muffinsform.
  • Häll lite smet över pollysarna. Grädda i ca 14-17 minuter, mitten av ugnen i 200 grader.
  • Garnera kladdkakemuffinsarna när de kallnat med vispad grädde, vinbär och polly.
Foto: Fröken Turkos

Vill ni läsa om när drottningen av kladdkakor ’Mia Öhrn’ berättar om kladdkakans historia så kan ni göra det HÄR !

Ha en mysig och god Kladdkakans dag, Leonor

Baka med Polly – Kladdkakemuffins

( Sponsrat inlägg i samarbete med Cloetta )

Foto: Fröken Turkos

Så länge jag kan komma ihåg, har choklad varit en favoritingrediens. Jag har skapat ett känslomässigt band med choklad. Allt från muffins, kladdkakor och chokladmousse till godis. Jag älskar allt godis med choklad, från en mild mjölkchoklad till mina favoriter, Polly. Underbart sega som smälter i mun. Här har jag bakat farligt goda mjölkchoklad- muffins med sega goda kanter i kombination med en perfekt kladdig insida, fylld med polly. Lite lättvispad grädde, röda vinbär och polly på toppen. Varning! Beroendeframkallande.

Foto: Fröken Turkos

Kladdkakemuffins med Polly

Du behöver:

– 175 g smör eller margarin

– 100 g mjölkchoklad

– en näve Polly

– 2 st ägg

– 2 dl socker

– 1 tsk vaniljsocker

– 1 krm salt

– 1.5 dl glutenfri Finmix

Foto: Fröken Turkos
Garnera med:

– Polly

– Vispad grädde

– Röda vinbär

Foto: Fröken Turkos
Gör så här:

1 Smält smöret och chokladen i bitar i en kastrull på svag värme under omrörning.
2 Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda i vaniljsocker, salt, finmix och smör- och chokladblandningen i ägg- och sockersmeten.
3 Häll upp hälften av smeten i muffinsformar som står i muffinsformen. Tryck ner två polly i varje muffinsform. Häll lite smet över pollysarna. Grädda i ca 14-17 minuter, mitten av ugnen i 200 grader. Garnera kladdkakemuffinsarna när de kallnat med vispad grädde, vinbär och polly.

Foto: Fröken Turkos
Foto: Fröken Turkos

PSST….TÄVLING!

Förresten häng med i Cloettas ”Baka med Polly” tävling i samarbete med bakdrottningen Vivi Wallin på Fixa själv. Tävlingen pågår just nu och de tävlar ut 10 superfina köksmaskiner från Bosch MUM5 Creationline! Vinnarna får även många smarriga Pollypåsar i olika smaker.

Så här gör DU för att vara med: 

– Baka något smarrigt med Polly

– Lägg ut en bild på Instagram, använd taggen #bakamedpolly

– Om du har ett slutet konto så kan du maila ditt bidrag till bakamedpolly@cloetta.se

Att tänka på! Det är inte snyggast foto som garanterat vinner utan juryn uppskattar kreativitet och överraskningar.

Lycka till!