Efterrätt till Nyår – Njut av himmelsk chokladkräm på endast 3 ingredienser

Foto: Leonor Juhl K

Med en godisboostad efterrätt blir det dubbelt så gott!

Imorgon är det Nyårsafton. Och om det är någon av er som inte hunnit baka något smarrigt till efterrätt så till alla er godisgrisar där ute här kommer världens enklaste och godaste nyårsdessert, en chokladkräm som du gör med endast 3 ingredienser! En uppskattad och smarrig efterrätt med grädde, mjölkchoklad och Polly. Så smidig och snabb att göra. Lätt att variera är den också. Syrliga vinbär tycker jag bryter av mot den söta chokladsmaken. Att hälla mjölkchokladkräm på färska jordgubbar, now we talking…Många goda varianter finns det och den här gången testade jag en ljuvlig mjölkchokladkräm med Polly. Om den blev god?

– OH YES! 

”Pretty please with a polly on top” – Fröken Turkos

Mjölkchokladkräm med Polly

4 – 6 mindre koppar

Du behöver:

200 g mjölkchoklad
3 dl vispgrädde
En näve Polly

Garnering: En klick grädde och några Polly.

En len chokladdröm som får smaklökarna att hoppa jämfota! Foto: Fröken Turkos
Foto: Fröken Turkos

Gör så här:

1. Koka upp grädden och dra från plattan. Lägg i grovhackad choklad och rör tills all choklad smält. Släng i några Polly också.

2. Häll i koppar och låt svalna i kylen i ca 8 Tim. Tips! Gör gärna kvällen innan.

3. Garnera med en klick vispgrädde och några Polly. Ev. Pudra över med lite kakao

– Pretty please with a Polly on top – Fröken Turkos

Foto: Fröken Turkos
Foto: Fröken Turkos

Gott nytt år på er, massa kramar från mig till dig!

Fira valborg med kladdkakemuffins

Kladdkake muffins - Fröken Turkos, Miss Turquoise
Foto: Fröken Turkos

Så länge jag kan komma ihåg, har choklad varit en favoritingrediens. Jag har skapat ett känslomässigt band med choklad. Allt från muffins, kladdkakor och chokladmousse till godis. Här har jag bakat farligt goda mjölkchoklad- muffins med sega goda kanter i kombination med en perfekt kladdig insida, fylld med godisarna Polly. Lite lättvispad grädde, röda vinbär och Polly på toppen. Varning! Beroendeframkallande.

Foto: Fröken Turkos

Kladdkakemuffins med Polly

Du behöver:

  •   175 g smör eller margarin
  •  100 g mjölkchoklad
  •  en näve Polly
  •  2 st ägg
  •  2 dl socker
  •   1 tsk vaniljsocker
  •   1 krm salt
  •  1.5 dl  vetemjöl, alternativt glutenfri Finmix
Kladdkake muffins - Fröken Turkos, Miss Turquoise
Foto: Fröken Turkos
Garnera med:
  •   Polly
  •  Vispad grädde
  •   Röda vinbär
Kladdkake muffins - Fröken Turkos, Miss Turquoise
Foto: Fröken Turkos
Gör så här:

1. Smält smöret och chokladen i bitar i en kastrull på svag värme under omrörning.
2. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda i vaniljsocker, salt, finmix och smör- och chokladblandningen i ägg- och sockersmeten.
3. Häll upp hälften av smeten i muffinsformar som står i muffinsformen. Tryck ner två polly i varje muffinsform. Häll lite smet över pollysarna. Grädda i ca 14-17 minuter, mitten av ugnen i 200 grader. Garnera kladdkakemuffinsarna när de kallnat med vispad grädde, vinbär och polly.

Kladdkake muffins - Fröken Turkos, Miss Turquoise
Foto: Fröken Turkos

Kladdkakans dag!

Kladdkakemuffins
Foto: Fröken Turkos

Hipp hipp hurra, för idag är det kladdkakans dag!

Detta firar vi såklart med ett recept på farligt goda Kladdkakemuffins. Muffins med mjölkchoklad, sega goda kanter i kombination med en perfekt kladdig insida, fylld med pollygodis. Garnerad med lättvispad grädde, röda vinbär och polly på toppen. Varning! Beroendeframkallande.

Kladdkakemuffins med Polly

Du behöver:

  •  175 g smör eller margarin
  •  100 g mjölkchoklad
  •  en näve Polly
  •  2 st ägg
  •  2 dl socker
  •  1 tsk vaniljsocker
  •  1 krm salt
  •  1.5 dl glutenfri Finmix
Foto: Fröken Turkos
Garnera med:
  •  Polly
  •  Vispad grädde
  •  Röda vinbär
Foto: Fröken Turkos
Gör så här:
  • Smält smöret och chokladen i bitar i en kastrull på svag värme under omrörning.
  • Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda i vaniljsocker, salt, finmix och smör- och chokladblandningen i ägg- och sockersmeten.
  • Häll upp hälften av smeten i muffinsformar som står i muffinsformen. Tryck ner två polly i varje muffinsform.
  • Häll lite smet över pollysarna. Grädda i ca 14-17 minuter, mitten av ugnen i 200 grader.
  • Garnera kladdkakemuffinsarna när de kallnat med vispad grädde, vinbär och polly.
Foto: Fröken Turkos

Vill ni läsa om när drottningen av kladdkakor ’Mia Öhrn’ berättar om kladdkakans historia så kan ni göra det HÄR !

Ha en mysig och god Kladdkakans dag, Leonor

Mjölkchokladkräm med Polly

( Sponsrat inlägg i samarbete med Cloetta )

Foto: Fröken Turkos

Med en godisboostad efterrätt blir det dubbelt så gott!

Jag fick så otroligt mycket inspiration när jag bakade mina mjölkchokladmuffins sist så jag var bara tvungen och  visa er ett till recept med Polly som huvudrollsinnehavare. Jag har egentligen 10 idéer till men jag får försöka hejda mig lite. Svårt! Till alla er godisgrisar där ute här kommer världens enklaste och godaste dessert, en chokladkräm som du gör med endast 3 ingredienser! En uppskattad och smarrig efterrätt med grädde, mjölkchoklad och Polly. Så smidig och snabb att göra. Lätt att variera är den också. Syrliga vinbär tycker jag bryter av mot den söta chokladsmaken. Att hälla mjölkchokladkräm på färska jordgubbar, now we talking…Många goda varianter finns det och den här gången testade jag en ljuvlig mjölkchokladkräm med Polly. Om den blev god?

– OH YES! 

”Pretty please with a polly on top” – Fröken Turkos

Mjölkchokladkräm med Polly

4 – 6 mindre koppar

Du behöver:

200 g mjölkchoklad
3 dl vispgrädde
En näve Polly

Garnering: En klick grädde och några Polly.

En len chokladdröm som får smaklökarna att hoppa jämfota! Foto: Fröken Turkos
Foto: Fröken Turkos

Gör så här:

1. Koka upp grädden och dra från plattan. Lägg i grovhackad choklad och rör tills all choklad smält. Släng i några Polly också.

2. Häll i koppar och låt svalna i kylen i ca 8 Tim. Tips! Gör gärna kvällen innan.

3. Garnera med en klick vispgrädde och några Polly. Ev. Pudra över med lite kakao

– Pretty please with a Polly on top – Fröken Turkos

Foto: Fröken Turkos
Foto: Fröken Turkos

Vill ni vara med och tävla om finfina köksmaskiner från Bosch?

Här finner ni tävlingsreglerna och ett till smarrigt Polly- recept.

Lycka till!

Baka med Polly – Kladdkakemuffins

( Sponsrat inlägg i samarbete med Cloetta )

Foto: Fröken Turkos

Så länge jag kan komma ihåg, har choklad varit en favoritingrediens. Jag har skapat ett känslomässigt band med choklad. Allt från muffins, kladdkakor och chokladmousse till godis. Jag älskar allt godis med choklad, från en mild mjölkchoklad till mina favoriter, Polly. Underbart sega som smälter i mun. Här har jag bakat farligt goda mjölkchoklad- muffins med sega goda kanter i kombination med en perfekt kladdig insida, fylld med polly. Lite lättvispad grädde, röda vinbär och polly på toppen. Varning! Beroendeframkallande.

Foto: Fröken Turkos

Kladdkakemuffins med Polly

Du behöver:

– 175 g smör eller margarin

– 100 g mjölkchoklad

– en näve Polly

– 2 st ägg

– 2 dl socker

– 1 tsk vaniljsocker

– 1 krm salt

– 1.5 dl glutenfri Finmix

Foto: Fröken Turkos
Garnera med:

– Polly

– Vispad grädde

– Röda vinbär

Foto: Fröken Turkos
Gör så här:

1 Smält smöret och chokladen i bitar i en kastrull på svag värme under omrörning.
2 Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda i vaniljsocker, salt, finmix och smör- och chokladblandningen i ägg- och sockersmeten.
3 Häll upp hälften av smeten i muffinsformar som står i muffinsformen. Tryck ner två polly i varje muffinsform. Häll lite smet över pollysarna. Grädda i ca 14-17 minuter, mitten av ugnen i 200 grader. Garnera kladdkakemuffinsarna när de kallnat med vispad grädde, vinbär och polly.

Foto: Fröken Turkos
Foto: Fröken Turkos

PSST….TÄVLING!

Förresten häng med i Cloettas ”Baka med Polly” tävling i samarbete med bakdrottningen Vivi Wallin på Fixa själv. Tävlingen pågår just nu och de tävlar ut 10 superfina köksmaskiner från Bosch MUM5 Creationline! Vinnarna får även många smarriga Pollypåsar i olika smaker.

Så här gör DU för att vara med: 

– Baka något smarrigt med Polly

– Lägg ut en bild på Instagram, använd taggen #bakamedpolly

– Om du har ett slutet konto så kan du maila ditt bidrag till bakamedpolly@cloetta.se

Att tänka på! Det är inte snyggast foto som garanterat vinner utan juryn uppskattar kreativitet och överraskningar.

Lycka till!

Slut på innehåll

Inga fler sidor att ladda

Stäng meny