En ljummen potatissallad med varmrökt makrill

Det råder inte direkt någon torka pga det varma, torra klimatet som vi gläds åt här på västkusten just nu ( inte alls ironisk..), däremot kanske ni lider av lite idétorka när det gäller att komma på maträtter så här i semestertider.

Vad ska vi äta idag då? Nåt somrigt, nåt lätt, det ska gå snabbt. Här kommer ett litet tips på en enkel och snabb sommarlunch / middag till hela familjen.

 

Potatissallad med varmrökt makrill

Ingredienser 8 pers

700 g rökt makrill
Färskpotatis 1,5 kg
Färsk sparris
Ett knippe rädisor
Ruccolasallad 100 g
250 g Körsbärstomater
1 st Rödlök

Dressing

1 kruka gräslök
1 dl Olivolja
2 msk Vatten
2 tsk Senap Dijon
3 msk Balsamvinäger Vit
1 tsk Rinnande honung
1 tsk Salt
Svartpeppar

Gör så här:

1. Koka potatisen i saltat vatten.
2. Dressing: Finhacka gräslök och blanda med olivolja, vatten, dijonsenap, balsamvinäger, honung, salt och svartpeppar. Mixa alla ingredienser med en stavmixer.
3. Skölj ruccolan och cocktailtomaterna. Halvera tomaterna och skala och skiva rödlöken tunt. Skär rädisorna i skivor.
4. Stek sparrisen i olivolja och salta, peppra
5. Dela potatisen på mitten. Blanda potatis, rädisor, ruccola, sparris, tomater och rödlök med dressingen. Lägg upp salladen på ett fat och toppa med makrillfiléerna.

Sås

5 dl créme fraiche
2 msk Hellmans majonäs
1 påse örtagård salladsdressing 


Kram, Leonor

Lämna ett svar

Stäng meny