Våga färg

Sluta inredningsklona

Jag får ofta höra att folk behöver hjälp med att addera färg och att dom är osäkra hur dom ska göra. Först kan vi väll försöka sluta upp med det här klonade sättet att inreda. Vitt, svart och lite grått, sen en klongvas på det och kanske en trähand från Hay som står malplacerad i den vita stringhyllan. Hur kan ett hem bli personligt när det ser ut som hos alla andra? 

Vem är du?

Vem är det som bor här- ska man fråga sig. Låt din personlighet komma fram i ditt hem, att låta hemmet vara din spegelbild. 

Jag tror att du är mer än svagt grålaserade väggar och tavlor med grafisk text.  Vad tycker du om egentligen? Vad går du igång på? Livet är för kort för att inte låta sig njutas av alla härliga färger som finns bara man vågar lyfta på den grå stenen och göra sig fri.

Här kommer lite tips på hur man kan kombinera och inreda med färger:

5 sätt att färginjicera

1. Välj nya kuddar i en färgskala som ligger dig varmt om hjärtat. Ta ex färgen rosa, som personligen får mig att bli alldeles glad och varm. Vilken färg får dig att känna dig varm och glad, pirrig och kan t.o.m inspirera till kreativitet och fantasi? Börja med att fundera om vilja färger som berör dig. Inte bara att du ska känna att ditt hem är ”vilsamt” och ha ett ”lugn”. Näe nu menar jag färger som sätter igång känslor hos dig, som rör runt i grytan, där du känner på riktigt, då du känner puls.

 2. Addera textilier med färg. Med textilier så menar jag plädar, överkast, handdukar och badrumsmattor. Enkelt sätt att förändra känslan i ett rum.  

 3. Öppna hyllor med vackra böcker och små personliga detaljer är ett superbra sätt att få in lite mer färg. Det kan vara hyllor med porslin i olika färger och askar, fotografier i vackra ramar. Personligt och färgglatt! 

 4. Har du en gammal byrå eller en pinnstol, eller en pall som behöver lite ny färg? Måla i en färg som du gillar och låt möbeln få utmärka sig.

5. Tavlor, köp en tavla med färg som du gillar, en personlig tavla som tilltalar dig och får dig att känna. Tänk på att den här tavlan ska få dig att må bra varje gång du tittar på den. Färgen på tavlan hjälper ofta till med att förmedla känslor, välj då en färg eller flera som du mår bra av.

Här kan ni läsa lite om hur min kärlek till färg startade : kärleken till färg

Lycka till!

 Kram, Leonor

 

Lämna ett svar

Stäng meny