Makeover på Ikeas barnkök

IKEAS barnkök har fått en makeover

Jag har fått många mail angående mitt DIY projekt av dotterns leksakskök från Ikea, jag har visat bild på detta tidigare på Instagram men tänkte berätta lite mer ingående om hur jag gjorde och visa lite fler bilder.

DIY projektet kan börja

Barnkök “Duktig” från Ikea

Vad som behövs:

Första steget var att tvätta av köket med trasa och sen slipa lätt med ett tunt slippapper så att färgen skulle fästa bättre. Handtagen och blandare, diskho, pinne och spishäll tog jag bort så jag kunde måla resten utan att vara rädd för att det skulle komma färg på dessa. Allt som jag monterat av sprayade jag med guldfärg, OBS utomhus! Det fick sen torka på tidningspapper utomhus.

Min dotters favoritfärger är rosa, turkost och guld. Den guldiga dinosaurien kommer från Desert Dino.

Jag valde att måla sidor och “stommen” runt om i en rosa färg och sen fick luckorna bli svagt turkosa i en pärlemofärg. Sargen målade jag på vissa ställen i guld, med en tunn pensel.

Klippte ut en tapetbit som passade en av luckorna och tapetserade den med papperslim på ytan. Själva arbetsytan målade jag också med en rosa snickerifärg men sen när det torkat så målade jag med ett lager rosa pärlemo färg så det blev ett vackert skimmer. Spishällen tejpade jag runt om den lilla sargen runt så att det inte skulle komma färg på själva hällen utan endast en smal guldkant runt om. Den fick torka och sen tog jag bort tejpen och sist monterade jag hällen tillsammans med allt annat i guld när det hade torkat färdigt.

Här hemma rockar vi sockarna varje dag, förstår inte vart alla strumpor tar vägen…

Färgglada papper klippte jag i olika storlekar som skulle passa inne i hyllorna, sen limmade jag fast dom längst in, så det ser fint ut även inne i skåpen.  Ananasschablonen tejpade jag fast på glasrutan och sen duttade jag ljusrosa pärlemofärg med hjälp av små svampar. Lät det torka och så duttade jag en omgång till. När det hade torkat så tog jag bort tejpen och schablonpappret.

Här steks det kokt ägg…

Hoppas ni har fått lite idéer och svar på dom frågor ni ställt. Tänk på att det inte behöver bli så himla perfekt. Barnen kommer älska köket  i vilket fall och du kommer ha väldigt kul medans du pysslar och grejar. Det gör inget om färgen har runnit eller tapeten har en liten bubbla. Självklart kan man åtgärda det sen efteråt om man vill, men egentligen varför då, ingenting är “perfekt” .

Kram Leonor

 

Bildkälla: Fröken Turkos

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Åh tack! Har så undrat vad för guldfärg som använts på kran, diskho etc.

    1. Vad kul att jag kunde hjälpa till???? Lycka till! Kram, Leonor

Lämna ett svar

Stäng meny