Filmer för inredningsälskare

Vissa filmer måste jag bara se om och om igen. Egentligen beror det inte på att de är så bra utan pga att husen, inredningen är så underbar. Känner ni igen er? Jag har några favoritfilmer som jag säkert sett ett tiotal ggr just av den anledningen. De har en gemensam nämnare, och det är Hollywood scenografen Jon Hutman.

Kate Winslet hoppar runt av lycka i filmen ” The Holiday”

The Holiday

Jon Hutman har inrett miljön i den här mysiga filmen, The Holiday. Kate Winslets romantiska lilla engelska stuga är fylld med sammetssoffor, äkta mattor, blåvitt porslin och en fin snirklig gjutjärnssäng. I kontrast till Cameron Diaz hotellrums-stylade hem i Los Angeles inrett med vita möbler och mörkbruna trädetaljer, inbyggda bokhyllor och tunga sidengardiner. Älskar den scenen då Kate Winslet springer omkring och hoppar av lycka i varje rum hon upptäcker i LA – hemmet. Eller när Cameron Diaz ligger och badar i badkaret i det pittoreska helt underbara badrummet i den lilla engelska stugan.

Bilder från den mysiga gamla stugan i filmen Holiday. Spana in den turkosa färgen på snickerierna på huset och på grinden. Ljuvlig nyans!

Här bodde Cameron Diaz i filmen “The Holiday”. Modernt, exklusivt med hotellkänsla. Inte så mkt starka färger utan mer jordnära kulörer och här har de istället jobbat med olika material. Rotting, sammet, heltäckningsmattor, betonggolv osv.

Something Gotta Give

Filmen Something Gotta Give, med Jack Nicholson och Diane Keaton har väll ett av de vackraste husen i filmhistorien. Huset som kallas för “The Beach House”, finns i Hamptons och är en fröjd för inrednings-ögat. Även här är det Jon Hutman, som blev Oscar nominerad för scenografin för den här filmen som även gjorde scenografin för “The Holiday”. John Meyers egna personliga designer James Radin har också hjälp till.

Hus i Hamptons från filmen ” Something gotta give “

Själva filmen handlar om (Diane Keaton)som  tvingas ta hand om sin dotters (Amanda Peet) pojkvän (Jack Nicholson) – som är i hennes egen ålder. Diane bor i ett fantastiskt Hamptons-hus. Stylat till perfektion, alldeles vid havet med en miljard fönster och en öppen spis i typ varje hörn. Älskar det! Stora buketter med blommor, blått och vitt med rustika möbler, inbyggda bokhyllor och härliga färger. Jag vill också ha ett hus i Hamptons, precis vid stranden! Precis som i nästa film så fortsätter Jon Hutman i samma anda som Holiday och Something gotta give.

Köket i filmen ” It’s complicated “

It’s complicated

It’s complicated handlar om Jane (Meryl Streep) som är frånskild sedan tio år tillbaka, efter att mannens varit otrogen med en yngre kvinna. Hon lever ensam sedan de tre barnen flyttat ut men börjar så smått fatta intresse för arkitekten Adam (Steve Martin) som ska skapa hennes drömkök. Och wow vilket drömkök! Rustikt och industriellt i en skön kombination.

En viktig ingrediens i filmen är de inbjudande miljöer som den utspelar sig i. Jane bor i en tjusig villa i spansk kolonialstil i det kaliforniska samhället Santa Barbara, och driver ett populärt café. Scenografen Jon Hutman fick även här i uppgift att designa Janes ( Meryl Streep ) hus.

Underbar trädgårdsodling, en sån skulle inte sitta fel här hemma. Om det ingick att någon kom hem och skötte det också…

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Väldigt spännande läsning får jag säga! Kul med filmtips också!!

Lämna ett svar

Stäng meny