Pyssla för Världens barn

Foto: Fröken Turkos

Pysselbolaget

Karin och hennes dotter Freja som driver favoritbloggen Pysselbolaget tillsammans har startat ett fantastiskt initiativ som heter #pysslaförvärldensbarn. Det är en insamling till förmån för Världens barn och initiativet går ut på att göra en egen sparbössa och i den spara till Världens barn.

Min dotter Linnéa och jag har pysslat sparbössor där vi lägger slantar som ska gå till Världens barn. Foto: Fröken Turkos

Artikeln där Pysselbolaget beskriver hur ni gör för att vara med finner ni HÄR ! Självklart vill vi på Fröken Turkos vara med och pyssla och skänka till förmån för Världens barn. 

Foto: Fröken Turkos

Så här har vi gjort

Våra sparbössor har vi gjort av hjärtkartonger, liknande kan ni köpa HÄR . Sen har vi klippt ut lagom stort mynthål på locken. Efter det klippte och limmade på fina papper ” Tropical spring ” som ni kan köpa HÄR . På lockets sidor har vi använt oss av textiltejp, både broderad och slät textiltejp. Sen klär man in underdelen med papper och limmar ordentligt runt om där man vikt in kanten.

Textiltejp och vackert papper från Make and Create. Foto: Fröken Turkos
Foto: Fröken Turkos

Nu är själva bössan gjord. Allt som fattas är piffet. Vi piffar med glittrig dinosaurie med hatt och små pompoms, den lilla flaggan är gjord av tandpetare och papper som är klippt som ett hjärta. Den mindre asken har vi piffat med små färgglada kycklingar och texten ” Love ” betonar  budskapet av kärlek och solidaritet för andra.

Foto: Fröken Turkos
Foto: Fröken Turkos

Så var nu med och pyssla för Världens barn och visa att ALLA barn räknas. Gå in på Pysselbolaget och läs hur ni ska göra för att vara med och bidra!

Foto: Fröken Turkos

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Vilka fantastiska sparbössor ni gjort! Tusen tack för att ni är med ich pysslar med oss!

    Kram Karin och Freja

    1. Tack snälla! Självklart är vi med och pysslar tillsammans med er, heja er för ett fantastiskt intiativ, kram

  2. Hej leonor det är klang familjen du är duktig på pyssel. Vad bra att insamlingen går till världens barn???? Kram Felicia och Bianca

Lämna ett svar

Stäng meny