Vegetariskt – Sugen på vegetarisk snabbmat?

 

Vegetariskt
Sugen på vegetariskt?

Tillbaka från semestern. Att börja jobba igen efter ledigheten kan vara svårt. Vi vill ha kvar semesterlugnet – samtidigt som vi tar nya tag. Vi vill behålla de goda vanorna och göra oss av med dåliga. Baksidan av semestermyntet – sena kvällar, mer alkohol och snabbmat – kan vara ett problem och det kan ta tid att vänja sig av med detta.

Här är mitt superenkla och smarriga recept på en snabbmats rätt, vegetariskt när det är som godast. En start till en hälsosammare livsstil.

Rödbetor med chevréost

Du behöver:
1 knippe färska rödbetor
Ruccola
Olivolja
Havssalt
Flytande honung
Rostade pinjenötter
Färsk basilika
Chevréost, getost
Så här gör du:
Koka rödbetorna och ta sen bort skalet under kallt vatten. Skär betor i lagom stora bitar. Rosta pinjenötterna och ringla över olivolja och honung. Lägg allt på en bädd av ruccola. Toppa med chevréost, ev basilika, pinjenötter, havssalt och peppar.
Den här smakkombinationen är bland det bästa jag vet! Jag älskar rödbetor ihop med den salta och krämiga getosten. De rostade pinjenötterna och den rinnande honungen gör rätten bara ännu bättre. Ni bara måste testa och göra den här snabbmats rätten. Den är perfekt som enkel rätt men också som tillbehör på buffébordet.
Hoppas det ska smaka!
Kram, Leonor

Lämna ett svar

Stäng meny