Mjölkchokladkräm med Polly

( Sponsrat inlägg i samarbete med Cloetta )

Foto: Fröken Turkos

Med en godisboostad efterrätt blir det dubbelt så gott!

Jag fick så otroligt mycket inspiration när jag bakade mina mjölkchokladmuffins sist så jag var bara tvungen och  visa er ett till recept med Polly som huvudrollsinnehavare. Jag har egentligen 10 idéer till men jag får försöka hejda mig lite. Svårt! Till alla er godisgrisar där ute här kommer världens enklaste och godaste dessert, en chokladkräm som du gör med endast 3 ingredienser! En uppskattad och smarrig efterrätt med grädde, mjölkchoklad och Polly. Så smidig och snabb att göra. Lätt att variera är den också. Syrliga vinbär tycker jag bryter av mot den söta chokladsmaken. Att hälla mjölkchokladkräm på färska jordgubbar, now we talking…Många goda varianter finns det och den här gången testade jag en ljuvlig mjölkchokladkräm med Polly. Om den blev god?

– OH YES! 

”Pretty please with a polly on top” – Fröken Turkos

Mjölkchokladkräm med Polly

4 – 6 mindre koppar

Du behöver:

200 g mjölkchoklad
3 dl vispgrädde
En näve Polly

Garnering: En klick grädde och några Polly.

En len chokladdröm som får smaklökarna att hoppa jämfota! Foto: Fröken Turkos
Foto: Fröken Turkos

Gör så här:

1. Koka upp grädden och dra från plattan. Lägg i grovhackad choklad och rör tills all choklad smält. Släng i några Polly också.

2. Häll i koppar och låt svalna i kylen i ca 8 Tim. Tips! Gör gärna kvällen innan.

3. Garnera med en klick vispgrädde och några Polly. Ev. Pudra över med lite kakao

– Pretty please with a Polly on top – Fröken Turkos

Foto: Fröken Turkos
Foto: Fröken Turkos

Vill ni vara med och tävla om finfina köksmaskiner från Bosch?

Här finner ni tävlingsreglerna och ett till smarrigt Polly- recept.

Lycka till!

Lämna ett svar

Stäng meny