– Mamma, får jag sova i regnkläderna?

( Samarbete med Jollyroom.se )

Foto: Fröken Turkos

Så klär du ditt barn rätt i regnet!

Jo, nu börjar till och med jag acceptera att det går mot höst. Det kan nog vara så att det redan ÄR höst. Nu är tiden då kön i barnklädesaffärerna ringlar sig lång med svettiga föräldrar och otåliga barn. Nu ska det köpas ytterkläder, regnkläder, vindjackor och galonisar. Men utbudet av regnkläder är enormt och det kan vara svårt att veta vad man ska välja. Hur viktiga är olika slags funktioner, som att plagget andas, eller att sömmarna är ”tejpade”? Vad betyder vattenpelare?

Foto: Fröken Turkos

Checklista – Regnkläder

Okej, snabbfakta för oss stressade småbarnsföräldrar om vad vi behöver veta. Vad ska vi titta efter när vi ska köpa regnkläder? 

1. Svetsade sömmar. Regnkläder gjorda i galonliknande material har svetsade sömmar vilket innebär att de i tillverkningen svetsats ihop med hjälp av värme, och då ska de hålla bra för regn. ✅

2. Vattenpelare. Med vattenpelare menas det vattentryck som regnstället klarar innan vattnet går igenom materialet. Ett plagg som tål en vattenpelare på 2 000 mm anses vara vattentätt. Jollyrooms regnställ “Leo” har 8000 mm (5000mm efter tre tvättar). ✅

3. Reflexer. Regnkläder ska ha reflexdetaljer på ärmar och ben som göra att ditt barn syns tydligt i mörkret. ✅

Regnkläder då och nu, vilken förändring som skett.

DÅ – NU

Med ett bra regnställ kan ditt barn leka länge utan att bli varken blött eller kallt. Sen får det gärna vara fint också. När jag var liten hade jag mörkgröna galonisar ( se bild ????) som jag såg ut att drunkna i. Modet har ändrats lite grann sen dess. Passformen likaså, som tur är. 2017 kan regnkläder se ut så här, pastelligt och leopardmönstrat. Dessa fina kommer från Nordbjørn och du kan köpa de HÄR, på Jollyroom.

PSTT…. passa på, just nu kostar de här fina svagt rosa och turkosa regnställen 299 kr ( 459 kr ).

Foto: Fröken Turkos
Foto: Fröken Turkos

– Mamma får jag sova i regnkläderna?

Så lät det här hemma när min minsta provade sina nya regnkläder. De var mjuka och fina, lite som en mjukisdräkt fast med tejpade sömmar, skyddar mot väta ( vilket iofs kan vara bra på natten) och fullt med reflexer så – jag syns bra när jag sover. Jo det var ju faktiskt ganska finurligt tänkt ändå. Men jag tror vi nöjer oss med att använda dessa till när det regnar!

Foto: Fröken Turkos
Leoparder är alltid på språng! Foto: Fröken Turkos

Detta inlägg har en kommentar

  1. De hade man velat ha. Tänk om det hade funnits så fina regnkläder när jag var liten.

Lämna ett svar

Stäng meny