En egen liten vrå – Inspirerande idéer för arbetshörnan!

Alla behöver vi en egen plats för oss själva och våra egna intressen. Här är fem härliga miljöer inspirerade av fem olika hobbies och sysselsättningar.

Pysselrum
Bildkälla: Paul Ferney för Oh Happy Day

Pysslaren

Här finns det plats för kreativitet och spännande projekt. En gigantisk pegboard får sätta tonen i pysselrummet. Här snackar vi verkligen ordning och reda, en dröm för en pysslare. TIPS! Om du inte orkar göra en egen pegboard så har faktiskt Ikea mindre varianter, som jag själv har i min egen lilla vrå.

Pysselrum
Bildkälla: Paul Ferney för Oh Happy Day

Tänk att ha det så här välorganiserad och färgkordinerat, som en våt dröm! Men tyvärr hade jag nog inte lyckats ha det så här mer än en dag. Men för dig som klarar hålla ordning och även hålla koll på klåfingriga pysselsugna barn, då är det här praktiska förvaringsideer som verkligen går att förverkliga. Själv ser jag det mer som en utopi, som inspirerar mig till att iallafall ha en vision ( eller illusion…) om hur ett riktigt pysselrum ska se ut.

Hemmajobbaren

En sån som jag alltså! På hemmakontoret vill du gärna ha ordning och reda, oftast har du endast en liten vrå att jobba på då din arbetsyta kanske måste samsas med ditt övriga hem.

Bildkälla: Random acts of pastel
Förvaring är a och o!

Hyllor, öppen förvaring och fina askar där du kan gömma smågrejer är det bästa för att kunna hålla undan och ha lite koll på vart du har dina saker. En annan bra sak är att märka alla askar där du lägger de mindre prylarna. Gem, häftstift och tejp, förvara det i askar eller lådor , sen blir det enkelt att ta fram det när du behöver det.

Bildkälla: A Pumpkin and a princess
Bildkälla: Blogdomath
Bildkälla: Diane Henkler

Stylisten

Stylisten har en fantastiskt vacker arbetsplats som är direkt hämtad från inredningstidningarna. Den är alltid redo för att bilddokumenteras och är egentligen inte avsedd till att sitta vid så ofta. Här ska det mer se vackert ut än vara funktionellt. En instagramvänlig arbetsvrå helt enkelt!

Tips! Glöm inte växterna

Superfint med praktiska klämmor med dekorativa tavlor. Snyggt att mixa gulddetaljer med lite starkare färger. Växter i fina krukor och tulpaner i vacker vas, gör att kontorsplatsen känns mer levande.

Världens vackraste skrivbord har blivit korat…av mig! Bildkälla: Pd Teen

Bokslukaren

För dig som älskar böcker och vill ha en liten vrå där du kan dra dig undan och läsa flera timmar i sträck. På den tiden då inte Google fanns så kunde det här vara platsen dit du drog dig tillbaka när du sökte svaren i olika uppslagsverk. Nu kanske du mer använder ditt bibliotek till att ligga och mysa och öva din simultanförmåga med att läsa skönlitteratur, samtidigt som du googlar på mobilen.

Bildkälla: Residence Magazine

Ett hem utan böcker är som en kropp utan själ.

Den romerska filosofen Cicero (106–43 f Kr) hade koll på vad som skapar atmosfär.

Foto: Residence Magazine
Inred med böcker!

Det något alldeles visst med riktiga böcker i pappersformat. Böcker ger en känsla som inte Storytel kan konkurrera med. Vill man ha ett ombonat och själfullt hem är välfyllda bokhyllor ett säkert knep. Att låta böcker prägla inredningen skapar en alldeles särskild aura.

Samlaren

Samlarens arbetsplats är oftast bohemiskt kaotisk på grund av alla ting som du bara ”måste ” spara. Det är rörigt men ändå så vet samlaren precis vart alla prylar finns. Allt har en viss plats, som endast hen vet vart det är.

Bildkälla: Johanna Flyckt, fotograf: Lina Östling
Bildkälla: Okänd
Bildkälla: Okänd
Bildkälla: Residence

Jag själv är en samlande hemmajobbare. I min arbetsvrå är det fullt av saker som trängs tillsammans med kameror, stativ, penslar och färger. Allt är huller om buller, så får jag ett ryck och städar och sen en vecka senare är det kaos igen. Jag tror det beror på att jag egentligen gillar kaos, jag känner mig mer kreativ då på nåt sätt. Känns mer hemtrevligt så.

Lämna ett svar

Stäng meny