Inred med vackra vårtextilier och accessoarer

Ett annonssamarbete med Hemtex

Vår
Foto: Fröken Turkos

Skapa vårkänsla

Dagarna blir ljusare och med det väcks lusten att dra igång projekt där hemma. Ta vara på energin, på bara ett par timmar har du skapat en härlig matplats att möta våren med. Det här är del två i min följetong ” Hylla våren” i samarbete med Hemtex.
Jag har valt ut mina favoriter som hjälper dig att njuta av långa middagar och sköna stunder i ett vårigt inrett hem där sammet, bomull och linne ger den där rätta känslan. Vår färgpalett går i citrongult, blågrönt och pudrigt rosa.

Vår
Sammetsfodral Sanna i ljusgult och puderrosa skapar lyster i den gamla kökssoffan. Kudden Arabell får oss att drömma oss ut till en blomstrande trädgård. Foto: Fröken Turkos

Mjuka upp med textilier

Ett av de sista piffen för matplatsen är att lägga till textilier. Det ger rummet en varmare och mer inbjudande look. Lägg till mjuka kuddar, gärna i olika storlek, färg och struktur. Vackra och sköna filtar gör rummet extra mysigt. Se här nedan mina bästa tips på hur du inreder med kuddar, plädar och andra accessoarer.

Vår
Ull ger gosig värme. Ullpläd Tekla, 130×170 cm, sicksacksmönstrad ullpläd från Klippan i samarbete med Hemtex. Den ljusrosa fällen Dolly är helt underbart varm och skön och sitta på. Kudden Cloe är inspirerad av naturen och passar perfekt nu i vår. Foto: Fröken Turkos

Så skapar du stilen

Krydda med färg. Få in värme och färg med milda pasteller, blommor och mässingsdetaljer. Så här gör du:

Vår
Färgharmoni bland kuddarna. Det är roligt att leka med mönster, men kombinerar ändå på ett harmoniskt vis. Foto: Fröken Turkos

Kuddar

 • Inred sittplatsen med kuddar och plädar och varva ner bland blommande växter.
 • Välj en palett av pasteller för en pigg look.
Vår
Foto: Fröken Turkos
 • Kombinera materialen på kuddfodralen så som bomull, linne och sammet
Vår
Foto: Fröken Turkos
 • Mixa och / eller matcha. Blommiga mönster tillsammans med glada färger. Mixen gör inredningen levande och glad.
 • Variera stlk på kuddar. 50×50 cm kuddar är vanlig stlk men blanda upp med exempelvis 40×60 cm som är lite avlånga.
Vår
Foto: Fröken Turkos

Plädar

 •  Filtar är inte bara användbara i tv-soffan. Välj plädar som är mysiga och varma så kan du sitta kvar länge vid matbordet.
Vår
Den avtorkningsbara duken Beatrice är både vacker och praktisk! Foto: Fröken Turkos
 • Ladda en korg intill altan/balkong – dörren med sköna plädar som du kan ta med dig ut när det är kyligt och du ändå vill kunna sitta ute och njuta en stund.
 • Öka mysfaktorn med underbar mjuk fäll på stolsitsen
Vår
En mässingsfärgad palm som håller ljuset, fot i marmor. En favorit! Foto: Fröken Turkos

Accessoarerna

 • Hylla våren och ge din matplats en touch av både gammalt och nytt. Tulpan på burk. Gamla karamellburkar med blommönster får nytt användningsområde som kruka åt tulpanlökar. Små söta krokusar huserar i en gammal citruspress i glas. Blommor på kopp. Även koppar på fat är perfekta som unika blomstilleben som du kan flytta runt på bord och i fönster.
Vår
Foto: Fröken Turkos
 • Pynta med färska snittblommor i klara större vaser som i kombination med det gamla ger en fräsch look.
Vår
Glasvas Adrienna och en liten kopp med krokus, en fin kombination. Foto: Fröken Turkos
 • Blanda blanka nya mässingsföremål tillsammans med gamla mässingsljusstakar i varierande höjder. Skapar en varm lite lyxig känsla mot alla pastellfärger.
Vår
Foto: Fröken Turkos
Vår
Vackra vaser hittar ni här! Foto: Fröken Turkos

Välkommen våren!

Stolar och textilier i glada färger är en fin kontrast mot de vita väggarna och den vita kökssoffan. Färska blommor och färgglatt porslin tillsammans med gamla detaljer är pricken över i. Så nu har våren fått flytta in! Då kan vi sätta underbara vårblommor på bordet och i fönsterbrädan. Det finns fullt av dem i blomsterhandeln. Färgstarka blommor med massor av vårkänsla!

Första delen om hur du inreder med vårkänsla kan du läsa om här nedan!
Vår
Foto: Fröken Turkos

I nästa del ska det handla ännu mer om det dukade bordet. Om färg och dess betydelse och jag kommer visa er ett DIY – tips på hur du får ett helt fönster att blomma!

PSST!

Glöm inte att gå in och titta på Fröken Turkos inspirationssida hos Hemtex. Där kan du se alla mina favoriter samlade!

Vår
Foto: Fröken Turkos

Lämna ett svar

Stäng meny