Söta små påskmuffins – glutenfria kladdkakemuffins

På påsk så äter vi såå mycket gott. Påsken är verkligen en av våra stora mathögtider och god mat och söta bakverk, det hör liksom ihop. De här söta små påskmuffinsarna har en kladdig & seg karaktär, nästan lite knäckig smak. De är väldigt goda som de är men med lite vispgrädde på toppen så är de helt gudomliga. Kanske inte blev det vackraste jag bakat men de har iallafall kvalat in på topp tio av de godaste kladdkakemuffins som jag smakat. Med lite topping och olika garnityr så blev dom faktiskt riktigt söta.

Påskmuffins - Fröken Turkos
Foto: Leonor Juhl K

 

Påskiga kladdkakemuffins 

Ca 20 st

Det här behöver du:

  • 350 gram smör
  • 4 ekologiska ägg
  • 6 dl socker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 3 dl glutenfri mjölmix, jag har använt mig av Sempers
  • 8 msk kakao

Dekoration: 

  • Vispad grädde
  • Regnbågsströssel
  • Chokladkaniner eller liknande
  • Små påskvimplar

Påskmuffins - Fröken Turkos

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175º. Vispa äggen och sockret pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna och tillsätt det smälta avsvalnade fettet. Blanda alltihop till en jämn smet och fördela i stadiga muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen ca 20 – 25 minuter – de ska vara kladdiga inuti. Låt chokladmuffins svalna och dekorera med vispad grädde, chokladkaninerna och små påskflaggor. Påskflaggorna och chokladkaninerna har jag köpt på TGR.
Påskmuffins - Fröken Turkos
Foto: Leonor Juhl K

Stor kram, Leonor

Kommentera

Stäng meny