Julgodis – Saffranskola

Har ni inte testat att ha i saffran i kolasmeten ännu, så är det dags nu! För det här är baske mig bland det godaste jag vet. Den lena smaken av saffran tillsammans med den gräddiga kolan är verkligen en sådan fullständig fullträff. Sen är det också så vackert med de gyllengula kolorna i cellofanpappret.

Julgodis - Saffranskola av Leonor Juhl K
Foto: Leonor Juhl K

 

Saffranskola

Du behöver

  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 0.5 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 0.5 g saffran

Gör så här

1. Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull.
2. Koka upp och sjud sedan över ganska svag värme tills temperaturen blir ca 120 grader eller kolan håller för kulprov. Rör hela tiden
3. Klä under tiden en liten fyrkantig form, cirka 10×15 centimeter, med bakplåtspapper. Olja papperet lätt med matolja.
4. När kolan nått rätt temperatur häller du upp den i formen. Låt kolan stelna några timmar i rumstemperatur, och skär den sedan i bitar.
5. Slå gärna in kolorna i cellofan eller bakplåtspapper.

Lämna ett svar

Stäng meny