BRIOCHEBULLAR MED VANILJKRÄM OCH HALLON
Ca 20 st
Här kommer receptet på Susannes helt ljuvliga favorit bullar som hon så generöst delar med sig av till Fröken Turkos läsare.
DU BEHÖVER:
700 g vetemjöl
210 g mjölk
4 ägg
100 g strösocker
35 g jäst
15 g salt
225 g osaltat kallt smör
Till smuldegen: smör, havregryn, råsocker, vetemjöl
SÅ HÄR GÖR DU:
Blanda alla ingredienser långsamt ( förutom smöret ) i köksmaskin, ca 3-5 min. När degen gått ihop öka hastigheten några minuter tills degen blir alldeles slät och smidig. Skär smöret i 2 cm kuber. Kör degen långsamt och lägg i lite smör i taget, kör degen tills allt är inblandat. Lägg i oljad bunke i kylen över natten, ca 12-15 Tim.
Ta ut degen ur kylen, forma till bollar och platta ut till små pizzor, lägg vaniljkräm ( Se recept på god hemkokt vaniljkräm här )i mitten och tryck i 4 st hallon. Låt jäsa ca 30 min. Smula på smuldegen. Baka av på 190 ˚C i ca 8 min. Låt svalna och pudra lite florsocker på.