Cupcake kalas!

I helgen firade vi vår älskade lilla sjuåring tillsammans med tjejerna i hennes klass. Hon ville ha ett cupcake kalas där alla fick dekorera sina egna cupcakes. Superkul med tema på kalas tycker jag och speciellt roligt var det här smarriga temat.

Cupcake kalas - Fröken Turkos
Foto: Leonor Juhl K

 

Dukat för kalas

Själva förberedelserna inför kalaset brukar vara det som är det roligaste, iallafall för oss föräldrar. Att duka bordet fint inför ett barnkalas är en stor del av förberedelsen och här kan vi få vara lite mer kreativa vilket är mycket uppskattat av de små kalasgästerna. Det behöver inte vara så avancerat heller och måste inte följa temat på kalaset till punkt och pricka. Cupcake kalas kräver inte servetter, duk, tallrikar och glas med små cupcakesmotiv på, även om det också kan vara fint. Vi dukade bordet färgglatt – inte direkt oväntat… och med en pompom girlang som låg som en löpare i mitten av bordet.

Cupcake kalas - Fröken Turkos
Foto: Leonor Juhl K

 

På riktigt barnkalasvis har vi servetterna i glasen och små prickiga bordsplaceringskort på varje tallrik. Självklart har den numera skrivkunniga 7-åringen skrivit alla namnen på korten, det är stort!

Cupcake kalas - Fröken Turkos
Servetter i glasen a la barnkalasvis. Foto: Leonor Juhl K

 

Cupcake kalas - Fröken Turkos
Prickig namnskylt till bordsplacering. Foto: Leonor Juhl K

 

Svävande ballonger

Det behövs ingen helium i ballongerna för att de ska se ut som att de svävar. Allt som behövs är lite dubbelhäftande tejp, och om du inte har det så kan du ta vanlig tejp som du dubbelviker. Du fäster tejpen på toppen av ballongen och trycker fast den i taket. Jag tycker det är fint med snören i olika längder som du lätt knyter fast i ballongerna och som får hänga ner över matbordet.

Cupcake kalas - Fröken Turkos
Svävande ballonger. Foto: Leonor Juhl K

 

Först fick alla gästerna åka linbana uppe i skogen ovanför oss och efter det blev det pannkakslunch. Sen efter det hade vi ”snurra flaskan”- leken och My fick öppna alla presenterna, sen körde vi vidare med dansstop och dans till Habibi – låten. Även jag dansade mig alldeles varm och glad och födelsedagsbarnet ville dansa med sin mamma hela tiden, för än så länge så tycker hon inte att jag är pinsam utan ganska så ”cool”. Gäller och njuta så länge det varar…Storasyster skulle definitivt säga det motsatta!

 

Cupcakes

Efter dansen fick alla de små gästerna sätta sig vid bordet igen och nu var bordet dukat med cupcakes. Alla ska få garnera sin egen cupcakes.

Tips! En palett är perfekt som cupcakefat när du ska ha ett cupcake kalas

Cupcake kalas - Fröken Turkos

Istället för klickar med färg i paletten så kan du istället ha alla små goda och söta saker som de ska få dekorera med. Först började vi med att spritsa alla muffinsar med frosting och sen fick de små bagarna släppa loss sin fantasi och skapa sin alldeles egen cupcake design.

Cupcake kalas - Fröken Turkos
Bästa barnkalaset min 7 åriga dotter haft, enligt henne själv!

Cupcake kalas - Fröken Turkos

 

Söta små påskmuffins – glutenfria kladdkakemuffins

På påsk så äter vi såå mycket gott. Påsken är verkligen en av våra stora mathögtider och god mat och söta bakverk, det hör liksom ihop. De här söta små påskmuffinsarna har en kladdig & seg karaktär, nästan lite knäckig smak. De är väldigt goda som de är men med lite vispgrädde på toppen så är de helt gudomliga. Kanske inte blev det vackraste jag bakat men de har iallafall kvalat in på topp tio av de godaste kladdkakemuffins som jag smakat. Med lite topping och olika garnityr så blev dom faktiskt riktigt söta.

Påskmuffins - Fröken Turkos
Foto: Leonor Juhl K

 

Påskiga kladdkakemuffins 

Ca 20 st

Det här behöver du:

  • 350 gram smör
  • 4 ekologiska ägg
  • 6 dl socker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 3 dl glutenfri mjölmix, jag har använt mig av Sempers
  • 8 msk kakao

Dekoration: 

  • Vispad grädde
  • Regnbågsströssel
  • Chokladkaniner eller liknande
  • Små påskvimplar

Påskmuffins - Fröken Turkos

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175º. Vispa äggen och sockret pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna och tillsätt det smälta avsvalnade fettet. Blanda alltihop till en jämn smet och fördela i stadiga muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen ca 20 – 25 minuter – de ska vara kladdiga inuti. Låt chokladmuffins svalna och dekorera med vispad grädde, chokladkaninerna och små påskflaggor. Påskflaggorna och chokladkaninerna har jag köpt på TGR.
Påskmuffins - Fröken Turkos
Foto: Leonor Juhl K

Stor kram, Leonor

Melontårta fylld med bär

Det var inte länge sen jag skrev om en annan färgglad och smarrig melontårta. Idén om en ny variant på melontårta startade med att min yngsta dotter bad om en ny melontårta till hennes 7-års dag. Hon älskade verkligen den förra som hon fick när hon fyllde 6 år. Tänk att något så enkelt att ”baka” kan vara så gott, nyttigt och vackert samtidigt.

Melontårta med bär - Fröken Turkos - Leonor Juhl Kristiansson
Foto: Leonor Juhl K

 

Du behöver:

  • En hel vattenmelon
  • En hel honungsmelon
  • Vindruvor utan kärnor
  • Hallon
  • Psysalis
  • Färska blåbär
  • Jordgubbar
  • Tandpetare
  • En vass kniv

Så här gör du:

1. Börja med vattenmelonen och honungsmelonen

Skär en rak undersida och översida på den runda vattenmelonen så tårtan kan stå rakt. Börja sen skära bort det gröna tjocka skalet runt om hela vattenmelonen. Gör likadant med honungsmelonen. Skär lagom tjocka skivor av melonerna (som bottnarna på tårtan).

Melontårta med bär - Fröken Turkos - Leonor Juhl Kristiansson
Foto: Leonor Juhl K
2. Dekorera

Nu blir det ännu roligare för nu ska det dekoreras. Placera första botten på ett vackert fat. Skär jordgubbar och lägg längst ut på kanten av botten tillsammans med blåbär. Tryck fast med tandpetare så det inte ramlar ut. Varva melonbottnarna med bären emellan. Jag skar ut små hjärtan av överbliven vattenmelon och satte fast dessa på en grillpinne med blåbär på. Fortsätt dekorera kanterna med ex hallon, sätt fast med tandpetare. Blanda bären uppe på tårtan och garnera med de tre grillspetten med blåbär och melon. Färdigt!

Melontårta med bär - Fröken Turkos - Leonor Juhl Kristiansson
Foto: Leonor Juhl K

 

Vill ni se en annan supersmarrig, färgglad och vacker melontårta? Här finner du den!

 

Kram, Leonor

Fira med en Melontårta!

Melontårta - Fröken Turkos
Foto: Leonor Juhl K

Min yngsta dotter fyller snart 7 år och det ska vi fira med en färgglad smaskig frukttårta. Frukt och grönt är det bästa hon vet så det här är hennes absoluta favorittårta. Den här fruktiga tårtan görs av melon och är perfekt för barnkalas, till fruktälskare och till den lite nyttigare festen. Riktigt lätt att få fin och faktiskt otroligt rolig att göra är den också!

Melontårta med bär

Du behöver:

  • En hel vattenmelon
  • En hel honungsmelon
  • Vindruvor utan kärnor
  • Färska blåbär
  • Jordgubbar
  • Tandpetare
  • En vass kniv
Melontårta - Fröken Turkos
Foto: Leonor Juhl K

Så här gör du:

1. Börja med vattenmelonen.

Skär en rak undersida och översida på den runda vattenmelonen så tårtan kan stå rakt. Börja sen skära bort det gröna tjocka skalet runt om hela vattenmelonen. Spara en bit av skalet som ska användas till att skära ut namnet på exempelvis födelsedagsbarnet, eller vad du nu vill skriva på din tårta. 

2. Fortsätt med honungsmelonen.

Gör likadant med honungsmelonen men gröp ur kärnorna innan den placeras på vattenmelonen. Det hålrummet kan du fylla med exempelvis en hallonmousse eller vispad grädde. Jag gjorde inte det då min dotter inte tycker om grädde eller mousse utan vill bara ha frukt. Alternativt är att du fyller med andra goda bär.Gör sen en liten ”skål” som nr tre av bottnarna av en bit honungsmelon och fyll den med vindruvor.

Melontårta - Fröken Turkos
Foto: Leonor Juhl K
3. Dekorera.

Nu blir det ännu roligare för nu ska det dekoreras. Placera bottnarna på ett vackert fat. Jag skar ut små hjärtan av överbliven honungsmelon och tryckte fast dessa med en tandpetare runt om bottnen av vattenmelon. Sen är det perfekt att dekorera kanterna med blåbär, sätt fast med en tandpetare. Blanda blåbär och vindruvor på fatet runtom tårtan.

Melontårta - Fröken Turkos
Alla bär och frukter sätts fast med tandpetare. Foto: Leonor Juhl K
4. Fruktspett.

Varva vindruvor och bär på några spett. Tryck ner dem försiktigt högst upp på tårtan.

Melontårta - Fröken Turkos
Foto: Leonor Juhl K
5. Skär ut bokstäver.

Använd dig av skalet till vattenmelonen som du sparat sen innan. Vackert med den gröna melerade ytan mot den rosaröda vattenmelonen. Skär ut bokstäver och sätt fast dem med tandpetare i bottnen.

Melontårta - Fröken Turkos
Foto: Leonor Juhl K

Melontårta – En succé

Melontårta är enkelt, roligt och gott. En perfekt tårta att bjuda på eftersom den är gluten, mjölk, nöt och äggfri. Alla dina frukt- och bärfavoriter på en och samma tårta. Du kan ju toppa med precis vad du vill. Om du vill kan du även servera vaniljglass till. Hoppas att det ska smaka. Melontårta kan alla lyckas med!

Melontårta - Fröken Turkos
Foto: Leonor Juhl K

Halloncheesecake med bär

Halloncheesecake med bär - Fröken Turkos, Leonor Juhl K
Lättgjord och lyxig – en helt ljuvlig dessert som du även kan frysa ( innan garnering) och ta fram 20-30 min innan servering. Foto: Leonor Juhl K

 

Den här helt ljuvliga cheesecaken måste ni bara testa nu inför vårens alla kalas och högtider. Den har en krämig och len fyllning som smälter i mun och en härligt krispig botten av digestivekex och solrosfrön. Dessutom bakar du den utan ugn!

Halloncheesecake med bär - Fröken Turkos, Leonor Juhl K
Foto: Leonor Juhl K
Du behöver:
Botten:
  •  400 g degistive kex
  • 100 g smält smör
  • 100 g solroskärnor
Fyllning:
  • 500 g frusna hallon
  • 600 g philadelphia ost
  • 2 dl vispgrädde
  • 3,5 dl florsocker
  • 2 msk citronsaft
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 5 gelatinblad
Garnering:
  •  Jordgubbar, vindruvor och passionsfrukt eller så väljer frukt och bär i säsong och garnerar tårtan med istället. Pudra med florsocker
Halloncheesecake med bär - Fröken Turkos, Leonor Juhl K
Foto: Leonor Juhl K
Så här gör du:

1. Krossa eller mixa kexen ( personligen använder jag glutenfria digestivekex). Mixa solrosfröna i en matberedare. Blanda med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i en springform ca 30 cm diam med bakplåtspapper i formens botten. Ställ in i kylen och låt det stelna medans du gör fyllningen.

2. Mixa de haltinade hallonen så det blir som en puré.

3. Vispa Philadelphia osten tillsammans med florsockret. Vispa grädden och rör försiktigt i grädden i blandningen

4. Rör i hallonpurén och det rivna citronskalet och rör ihop allt till en slät kräm.

5. Lägg gelatinbladen i en skål med iskallt vatten tills de blir mjuka. Ca 5-15 min. Krama ur vattnet.

6. Värm citronsaften och de urkramade gelatinbladen i en liten kastrull på svag värme. Rör hela tiden tills det blir som en kräm. Tag kastrullen från plattan och låt det svalna. Häll i lite av hallonblandningen i kastrullen med gelatinet och citronsaften. En matsked åt gången. 5 msk totalt. Blanda till en slät blandning. Rör sen i gelatinblandningen i den övriga hallonkrämen medans du vispar alltihopa till en len och jämn konsistens.

7. Häll sen i fyllningen i formen. Ställ formen i kylen över natten ( med plast över )

8. Ta fram kakan från kylen och garnera med färska bär och frukter. Sikta över florsocker.

Lättgjord och lyxig – en helt ljuvlig dessert som du även kan frysa ( innan garnering) och ta fram 20-30 min innan servering.

Kram, Leonor
Halloncheesecake med bär - Fröken Turkos, Leonor Juhl K
Foto: Leonor Juhl K

 

Halloncheesecake med bär - Fröken Turkos, Leonor Juhl K
Foto: Leonor Juhl K

 

Välkommen lilla jordgubbssemla – Glutenfri, saftig och superenkel att göra!

Jordgubbssemla
En semla full av kärlek! Foto: Fröken Turkos

Semlor

Semmelwrapps, semmelsmoothie, korv med bröd-semlan, prinsessemlan, mufflan ( muffins-semlan), nutella semlan, tacosemlan. Ja kärt barn har fått många nya namn och utseenden och vi är många som försöker hitta på unika varianter av den klassiska gamla hederliga semlan. Redan nu är det många som tänker – Tacka vet jag en vanlig traditionell semla. Dvs en bulle gjord på klassisk vetedeg, en klick mandelmassa och så toppat med grädde och lite florsocker på toppen.

Varför ändra ett vinnande koncept kan man tycka? Jo personligen tycker jag att det är kul med all kreativitet som råder runt om i Sverige just nu. Pretentiöst tycker några , kreativt och kul tycker andra. Vem som har rätt eller fel spelar ingen roll, för det finns semlor till oss alla. Och nu har det kommit en till! 🍓

Jordgubbssemla
Puderrosa tårtfat från IMK, Kökets favoriter. Foto: Fröken Turkos

Min dotter och jag pratade om att man ofta efter ha ätit vanliga semlor känner sig nästan illamående direkt efteråt. Iallafall gör vi det! Det kan inte bero på födoämnesallergi då vi både äter glutenfritt och laktosfritt hemma. Tror helt enkelt att det blir för mycket av ”det goda” bara. Då är det bra med så kallade minisemlor som är precis som det heter ett mindre alternativ till den större semlan.

Jordgubbssemla
Foto: Fröken Turkos

Jordgubbssemlor

Glutenfria semlor är svårare att få tag på och de ggr jag försökt baka egna så har själva bullen blivit lite för torr. Det var så vi började fundera över några andra varianter som kan ersätta den traditonella bullsmaken. Resultatet blev jordgubbssemlor. Inga torra bullar här inte, utan naturligt helt ljuvliga söta och saftiga mumsbitar. Kombinationen av jordgubbarna, grädden och mandelmassan blir till en riktig fullträff. Såå goda, jag lovar! Och såå enkla att göra.

Jordgubbssemla
Foto: Fröken Turkos
Du behöver
  • Jordgubbar
  • Vispgrädde ( alternativt laktosfri grädde )
  • Mandelmassa
  • Florsocker
  • Chokladhjärtan
Så här gör du

Enklare än så här blir det inte. Jordgubbarna bakar du ju inte… utan köper i affären. Dela dem likt en semla och klicka på mandelmassa och spritsa på vispgrädde. På med locket. Pudra över med florsocker och tryck ner ett chokladhjärta uppe på toppen. Det här är en semla som är full av romantik och smak. Varför inte slå två flugor i en smäll, fira både semledag och alla hjärtansdag❤️

Jordgubbssemla
Foto: Fröken Turkos

Efterrätt till Nyår – Njut av himmelsk chokladkräm på endast 3 ingredienser

Foto: Leonor Juhl K

Med en godisboostad efterrätt blir det dubbelt så gott!

Imorgon är det Nyårsafton. Och om det är någon av er som inte hunnit baka något smarrigt till efterrätt så till alla er godisgrisar där ute här kommer världens enklaste och godaste nyårsdessert, en chokladkräm som du gör med endast 3 ingredienser! En uppskattad och smarrig efterrätt med grädde, mjölkchoklad och Polly. Så smidig och snabb att göra. Lätt att variera är den också. Syrliga vinbär tycker jag bryter av mot den söta chokladsmaken. Att hälla mjölkchokladkräm på färska jordgubbar, now we talking…Många goda varianter finns det och den här gången testade jag en ljuvlig mjölkchokladkräm med Polly. Om den blev god?

– OH YES! 

”Pretty please with a polly on top” – Fröken Turkos

Mjölkchokladkräm med Polly

4 – 6 mindre koppar

Du behöver:

200 g mjölkchoklad
3 dl vispgrädde
En näve Polly

Garnering: En klick grädde och några Polly.

En len chokladdröm som får smaklökarna att hoppa jämfota! Foto: Fröken Turkos
Foto: Fröken Turkos

Gör så här:

1. Koka upp grädden och dra från plattan. Lägg i grovhackad choklad och rör tills all choklad smält. Släng i några Polly också.

2. Häll i koppar och låt svalna i kylen i ca 8 Tim. Tips! Gör gärna kvällen innan.

3. Garnera med en klick vispgrädde och några Polly. Ev. Pudra över med lite kakao

– Pretty please with a Polly on top – Fröken Turkos

Foto: Fröken Turkos
Foto: Fröken Turkos

Gott nytt år på er, massa kramar från mig till dig!

Glöggkalas – Gott till glöggen

Glöggkalas - gott till glögg av Leonor Juhl K, Fröken TurkosNu tändas snart tusen juleljus och vi samlar stora som små på helgens mysigaste kalas. En kopp varm glögg får inleda. Sedan njuts det av söta glöggtilltugg som mandelmusslor med vispad hallongrädde, vaniljpannacotta och massa annat gott.

Glögg – en värmande historia

Ordet glögg kommer från glödg, alltså ett glödgat vin från tidigt 1800-tal. Man värmde sprit eller vin i en gryta och la på ett galler över grytan. Ovanpå grytan la man en bit toppsocker som antändes med sprit. Sakta droppade sockret ner i grytan. Sedan tillsattes kryddor som kanel, kryddnejlika och ingefära. Kryddorna var mest till för att dölja smaken av de halvtaskiga vinerna. Glögg görs mest idag av rödvin och glöggkryddor, den kan spetsas med konjak, sherry eller portvin. Sen finns det den alkoholfria varianten med svart vinbärssaft som grund. Det var lite om glöggen, nu till det som är gott till.

Glöggkalas - gott till glögg av Leonor Juhl K, Fröken TurkosNummer 1

Vi har alla ett favorit glöggtilltugg som vi inte kan klara oss utan på glöggfesten. Det kan vara pepparkakor, lussekatter eller saffransbiscotti. För mig är det mandelmusslor med hallongrädde. Min mammas recept! Självklart ska jag dela med mig av det till er idag, så ni också kan få njuta av dessa små spröda kakor.

Glöggkalas - gott till glögg av Leonor Juhl K, Fröken TurkosMandelmusslor med hallongrädde

Du behöver:

  • 100 g sötmandel
  • 5 dl vetemjöl ( alternativt glutenfri finmix )
  • 200 g rumstempererat smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 40 st veckade formar
  • grädde
  • hallonsylt och färska hallon

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skålla, skala och mal mandeln. (Skålla genom att lägga ner mandlarna i kokande vatten 1 minut. Tryck sedan ur mandlarna ur skalet).

3.Lägg mjölet i en hög på bakbordet. Gör en fördjupning och lägg mandeln där tillsammans med smöret och sockret.
Arbeta ihop mjölet, smöret, sockret och mandeln till en deg. Använd händerna. Låt degen vila svalt i en timma.

4. Pensla formarna med lite smält smör. Rulla ut degen i längder, dela den i ca 40 bitar och tryck ut dem i formarna.
Grädda formarna i cirka 8-10 minuter. Ta väldigt försiktigt upp de spröda kakorna medan de ännu är varma.

5. Vispa grädden och blanda i hallonsylt. Servera mandelmusslorna med hallongrädden och färska bär på toppen.

Himmelskt goda!

Glöggkalas - gott till glögg av Leonor Juhl K, Fröken TurkosDen här gräddiga och söta pannacottan är supergod med sötsyrlig passionsfrukt till. Hemgjord pannacotta är enkelt och perfekt att förbereda dan innan också. Även den är en favorit på glöggbordet!

Vaniljpannacotta med passionsfrukt

Till ca 12 små glasburkar

Du behöver:

2 gelatinblad

1,5 vaniljstång

5 dl vispgrädde

1/2 dl strösocker

Så här gör du:

1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten

2. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg i en kastrull tillsammans med själva stången.

3. Häll i socker och grädden och sjud alltihop i ca 5 min. Inte för hög värme!

4. Krama ur gelatinbladen från vattnet. Vispa ner bladen försiktigt i grädden. Sila sen bort vaniljstången och fördela sen vaniljblandningen i fina små glas, snapsglas, burkar eller formar.

5. Låt stå i kylskåpet i ca 3 timmar. Eller om du gör dessa dan innan.

6. Servera med färsk passionsfrukt på toppen.

Glöggkalas - gott till glögg av Leonor Juhl K, Fröken Turkos

Chokladkola med havssalt

Foto: Leonor Juhl K

Om ni bara får/kan göra ett sorts julgodis i år ( rent hypotetiskt…) så är det här mitt absoluta hetaste ljuvligaste tips. Smörig chokladkola med havssalt. Chokladkolan riktigt  smälter i mun och flingsaltet bryter av mot det söta. Älskar kombinationen. Ni måste testa!!

Foto: Leonor Juhl K

Du behöver:

  • 2 dl grädde
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 100 gram smör
  • 4 msk kakao
  • Havsalt – flingsalt
  • Bakplåtspapper och garn
Foto: Leonor Juhl K

Så här gör du:

Blanda grädde, socker, smör och sirap i en kastrull. Rör försiktigt ihop ingredienserna på låg värme. När det börjat koka upp så sänker du värmen. Koka i ca 10 min och rör då och då under tiden. Gör ”kulprovet” för att se om kolan är färdig.

Gör kulprovet för att veta när din kola är klar:
  1. Häll upp ett glas med kallt vatten.
  2. Ta lite smet på en tesked och droppa i det kalla vattnet.
  3. Stick ner fingrarna och ta upp smeten. Smeten ska då gå att forma till en kula och ha den konsistens du vill att din färdiga knäck ska ha. Smaka gärna på den.

När kolan är färdig så häller du den i en form med bakplåtspapper. Ca 20-30 cm stor. Låt den svalna i rumstemperatur. Skär den i lagom stora bitar. Strö flingsalt över bitarna. Gör små smällkarameller med hjälp av bakplåtspapper. Snurra ändarna och knyt ev. snören runt ändarna. Förvara i en glasburk i kylen!

Hörs snart igen, kram Leonor
Foto: Leonor Juhl K

Ljuvliga Rocky roadpraliner

Rocky roadpraliner som smälter i mun! Foto: Leonor Juhl K

Rocky road är bland det godaste julgodiset jag vet. Det är enkelt att göra, bara breda ut smeten på en plåt och skära sen i önskad storlek. Det här är små fina praliner av Rocky road klassikern. Söta praliner i form av munnar fyllda med vit choklad, mini marshmallows, salta nötter och pepparkakskola. Makalöst gott!

Rocky roadpraliner

Du behöver:
  • 400 g vit choklad
  • en näve mini marshmallows
  • 1 dl salta jordnötter
  • 3 – 4 pepparkakskolor alt dumlekolor
  • 1 st silikonform, munnar eller valfri form
Så här gör du:

1. Smält den vita choklad på låg värme i ett vattenbad. Vattenbad = i en skål över kokande vatten.

2. Blanda samtliga ingredienser till din Rocky road smet (Klipp pepparkakskolorna/dumlekolorna i mindre bitar).

3. Fyll silikonformen med smeten.

4. Låt stelna i kylskåp

5. När smeten stelnat så trycker du ut dina söta praliner. Förvara i kylen.

6. Ät och njut!

Foto: Leonor Juhl K

Kombinationen av sött, segt och lite salt gör Rocky road till en riktig julgodisfavorit. De här ljuvliga pralinerna har verkligen extra allt! Så mumsiga så ni bara måste testa det här receptet till jul och advent!

Kram, Leonor

Slut på innehåll

Inga fler sidor att ladda

Stäng meny