Påskcupcakes med fyra olika varianter av topping

Cupcakes med frosting är ju så fantastiskt gott! Här har jag tagit fram ett recept på blåbärscupcakes med 4 olika varianter av toppings.

Ljuvliga cupcakes/muffins med blåbär med krämig frosting och vackra dekorationer i 4 påskiga utföranden. Cupcakes till vad som kanske blir den sista påskfikan den här påsken. Ett perfekt tillfälle att fira lite extra så att vi får fika, bara en sista gång.

Foto: Leonor Juhl K

Fluffiga och saftiga blåbärsmuffins

Rätt tid i ugnen är viktigt för att få till riktigt saftiga muffins. Det är viktigt att inte baka muffinsen för länge. Gör stickprov för att se om de är klara, men tänk på att inte öppna ugnen för många gånger.

Du behöver:  (ca 10 st)

150 g smör
2 st ägg
2dl mjölk
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Fyllning:
frysta blåbär

Så här gör du:

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner smält smör och mjölken. Blanda de torra ingredienserna, vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt (så håller de formen!).

Blanda blåbären med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.

Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter, 200 C. Låt svalna innan du börjar dekorera dem!

Topping nr 1:

  • Frosting vit ( recept se nedan)
  • Chokladägg
  • Hyvlad choklad
Blåbärscupcake med topping nr 1. Foto: Leonor Juhl K

Recept Frosting ( a la Leila Lindholm):

Du behöver:

  • 60 g smör, rumsvarmt
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk färskpressad citron, saften
  • 100 g cream cheese
  • Ev några droppar valfri karamellfärg

Gör så här:

  1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
  2. Vispa i cream cheese.
  3. Färga din cream cheese frosting i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
  4. Bred eller spritsa frosting på cupcakes eller muffins och garnera med strössel eller blommor.

Topping nr 2:

  • Frosting vit
  • Regnbågsströssel
  • marschmallow kyckling
Foto: Leonor Juhl K

 

Topping nr 3:

  • Frosting med några droppar rosa karamellfärg
  • Chokladägg
  • Sockerpärlor
  • Spritser

Dela blåbärsmuffinsen likt en tårtbotten och fyll varje ”muffinsbotten” med rosa frosting. Avsluta med frosting, sockerpärlor och några chokladägg högst uppe på.

Foto: Leonor Juhl K

 

Topping nr 4:

  • Frosting vit
  • Pärlor i pastellfärger
  • Spritser
Foto: Leonor Juhl K

 

Ha en fin annandag påsk! Kram, Leonor

Påskfika – Saftiga blåbärscupcakes med cream cheese frosting, påskdekorerade på fyra olika sätt

Cupcakes med frosting är ju så fantastiskt gott! Här har jag tagit fram ett recept på blåbärscupcakes med 4 olika varianter av toppings.

Ljuvliga cupcakes/muffins med blåbär med krämig frosting och vackra dekorationer i 4 påskiga utföranden. Cupcakes till vad som kanske blir den sista påskfikan den här påsken. Ett perfekt tillfälle att fira lite extra så att vi får fika, bara en sista gång.

Foto: Leonor Juhl K

Fluffiga och saftiga blåbärsmuffins

Rätt tid i ugnen är viktigt för att få till riktigt saftiga muffins. Det är viktigt att inte baka muffinsen för länge. Gör stickprov för att se om de är klara, men tänk på att inte öppna ugnen för många gånger.

Du behöver:  (ca 10 st)

150 g smör
2 st ägg
2dl mjölk
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Fyllning:
frysta blåbär

Så här gör du:

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner smält smör och mjölken. Blanda de torra ingredienserna, vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt (så håller de formen!).

Blanda blåbären med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.

Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter, 200 C. Låt svalna innan du börjar dekorera dem!

Topping nr 1:

  • Frosting vit ( recept se nedan)
  • Chokladägg
  • Hyvlad choklad
Blåbärscupcake med topping nr 1. Foto: Leonor Juhl K

Recept Frosting ( a la Leila Lindholm):

Du behöver:

  • 60 g smör, rumsvarmt
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk färskpressad citron, saften
  • 100 g cream cheese
  • Ev några droppar valfri karamellfärg

Gör så här:

  1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
  2. Vispa i cream cheese.
  3. Färga din cream cheese frosting i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
  4. Bred eller spritsa frosting på cupcakes eller muffins och garnera med strössel eller blommor.

Topping nr 2:

  • Frosting vit
  • Regnbågsströssel
  • marschmallow kyckling
Foto: Leonor Juhl K

 

Topping nr 3:

  • Frosting med några droppar rosa karamellfärg
  • Chokladägg
  • Sockerpärlor
  • Spritser

Dela blåbärsmuffinsen likt en tårtbotten och fyll varje ”muffinsbotten” med rosa frosting. Avsluta med frosting, sockerpärlor och några chokladägg högst uppe på.

Foto: Leonor Juhl K

 

Topping nr 4:

  • Frosting vit
  • Pärlor i pastellfärger
  • Spritser
Foto: Leonor Juhl K

 

Ha en fin annandag påsk! Kram, Leonor

Slut på innehåll

Inga fler sidor att ladda

Stäng meny