Påskcupcakes med fyra olika varianter av topping

Cupcakes med frosting är ju så fantastiskt gott! Här har jag tagit fram ett recept på blåbärscupcakes med 4 olika varianter av toppings.

Ljuvliga cupcakes/muffins med blåbär med krämig frosting och vackra dekorationer i 4 påskiga utföranden. Cupcakes till vad som kanske blir den sista påskfikan den här påsken. Ett perfekt tillfälle att fira lite extra så att vi får fika, bara en sista gång.

Foto: Leonor Juhl K

Fluffiga och saftiga blåbärsmuffins

Rätt tid i ugnen är viktigt för att få till riktigt saftiga muffins. Det är viktigt att inte baka muffinsen för länge. Gör stickprov för att se om de är klara, men tänk på att inte öppna ugnen för många gånger.

Du behöver:  (ca 10 st)

150 g smör
2 st ägg
2dl mjölk
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Fyllning:
frysta blåbär

Så här gör du:

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner smält smör och mjölken. Blanda de torra ingredienserna, vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt (så håller de formen!).

Blanda blåbären med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.

Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter, 200 C. Låt svalna innan du börjar dekorera dem!

Topping nr 1:

  • Frosting vit ( recept se nedan)
  • Chokladägg
  • Hyvlad choklad
Blåbärscupcake med topping nr 1. Foto: Leonor Juhl K

Recept Frosting ( a la Leila Lindholm):

Du behöver:

  • 60 g smör, rumsvarmt
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk färskpressad citron, saften
  • 100 g cream cheese
  • Ev några droppar valfri karamellfärg

Gör så här:

  1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
  2. Vispa i cream cheese.
  3. Färga din cream cheese frosting i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
  4. Bred eller spritsa frosting på cupcakes eller muffins och garnera med strössel eller blommor.

Topping nr 2:

  • Frosting vit
  • Regnbågsströssel
  • marschmallow kyckling
Foto: Leonor Juhl K

 

Topping nr 3:

  • Frosting med några droppar rosa karamellfärg
  • Chokladägg
  • Sockerpärlor
  • Spritser

Dela blåbärsmuffinsen likt en tårtbotten och fyll varje ”muffinsbotten” med rosa frosting. Avsluta med frosting, sockerpärlor och några chokladägg högst uppe på.

Foto: Leonor Juhl K

 

Topping nr 4:

  • Frosting vit
  • Pärlor i pastellfärger
  • Spritser
Foto: Leonor Juhl K

 

Ha en fin annandag påsk! Kram, Leonor

Påskfika – Saftiga blåbärscupcakes med cream cheese frosting, påskdekorerade på fyra olika sätt

Cupcakes med frosting är ju så fantastiskt gott! Här har jag tagit fram ett recept på blåbärscupcakes med 4 olika varianter av toppings.

Ljuvliga cupcakes/muffins med blåbär med krämig frosting och vackra dekorationer i 4 påskiga utföranden. Cupcakes till vad som kanske blir den sista påskfikan den här påsken. Ett perfekt tillfälle att fira lite extra så att vi får fika, bara en sista gång.

Foto: Leonor Juhl K

Fluffiga och saftiga blåbärsmuffins

Rätt tid i ugnen är viktigt för att få till riktigt saftiga muffins. Det är viktigt att inte baka muffinsen för länge. Gör stickprov för att se om de är klara, men tänk på att inte öppna ugnen för många gånger.

Du behöver:  (ca 10 st)

150 g smör
2 st ägg
2dl mjölk
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Fyllning:
frysta blåbär

Så här gör du:

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner smält smör och mjölken. Blanda de torra ingredienserna, vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt (så håller de formen!).

Blanda blåbären med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.

Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter, 200 C. Låt svalna innan du börjar dekorera dem!

Topping nr 1:

  • Frosting vit ( recept se nedan)
  • Chokladägg
  • Hyvlad choklad
Blåbärscupcake med topping nr 1. Foto: Leonor Juhl K

Recept Frosting ( a la Leila Lindholm):

Du behöver:

  • 60 g smör, rumsvarmt
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk färskpressad citron, saften
  • 100 g cream cheese
  • Ev några droppar valfri karamellfärg

Gör så här:

  1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
  2. Vispa i cream cheese.
  3. Färga din cream cheese frosting i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
  4. Bred eller spritsa frosting på cupcakes eller muffins och garnera med strössel eller blommor.

Topping nr 2:

  • Frosting vit
  • Regnbågsströssel
  • marschmallow kyckling
Foto: Leonor Juhl K

 

Topping nr 3:

  • Frosting med några droppar rosa karamellfärg
  • Chokladägg
  • Sockerpärlor
  • Spritser

Dela blåbärsmuffinsen likt en tårtbotten och fyll varje ”muffinsbotten” med rosa frosting. Avsluta med frosting, sockerpärlor och några chokladägg högst uppe på.

Foto: Leonor Juhl K

 

Topping nr 4:

  • Frosting vit
  • Pärlor i pastellfärger
  • Spritser
Foto: Leonor Juhl K

 

Ha en fin annandag påsk! Kram, Leonor

Söta små påskmuffins – glutenfria kladdkakemuffins

På påsk så äter vi såå mycket gott. Påsken är verkligen en av våra stora mathögtider och god mat och söta bakverk, det hör liksom ihop. De här söta små påskmuffinsarna har en kladdig & seg karaktär, nästan lite knäckig smak. De är väldigt goda som de är men med lite vispgrädde på toppen så är de helt gudomliga. Kanske inte blev det vackraste jag bakat men de har iallafall kvalat in på topp tio av de godaste kladdkakemuffins som jag smakat. Med lite topping och olika garnityr så blev dom faktiskt riktigt söta.

Påskmuffins - Fröken Turkos
Foto: Leonor Juhl K

 

Påskiga kladdkakemuffins 

Ca 20 st

Det här behöver du:

  • 350 gram smör
  • 4 ekologiska ägg
  • 6 dl socker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 3 dl glutenfri mjölmix, jag har använt mig av Sempers
  • 8 msk kakao

Dekoration: 

  • Vispad grädde
  • Regnbågsströssel
  • Chokladkaniner eller liknande
  • Små påskvimplar

Påskmuffins - Fröken Turkos

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175º. Vispa äggen och sockret pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna och tillsätt det smälta avsvalnade fettet. Blanda alltihop till en jämn smet och fördela i stadiga muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen ca 20 – 25 minuter – de ska vara kladdiga inuti. Låt chokladmuffins svalna och dekorera med vispad grädde, chokladkaninerna och små påskflaggor. Påskflaggorna och chokladkaninerna har jag köpt på TGR.
Påskmuffins - Fröken Turkos
Foto: Leonor Juhl K

Stor kram, Leonor

Slut på innehåll

Inga fler sidor att ladda

Stäng meny