Studenttider – Jordgubbstårta med pensé flaggor

Med inspiration från bakgeniet Fridas ( Fridas bakblogg ) underbara jordgubbsmarrängtårta, så gjorde jag en variant av den men med en liten twist. Jag lovar, den är superenkel och tar inte lång tid att göra! Ett hett tips till Studentfesten eller sommarfesten. Har ni inte planerat efterrätten ännu så kanske den här tårtan kan ge er inspiration.

Foto: Leonor Juhl K

Sommartårta med pensé flaggor

Ingredienser:

  • 1 paket med färdiga marrängbottnar
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl lemoncurd
  • 1 Liter jordgubbar
  • 1 dl Nutella
  • 100 gram Philadelphia ost
  • 0,5 dl florsocker
  • Minimarränger ( eller hellre röda vinbär )
  • Dumlekolor
Uppdukat till fika. Foto: Leonor Juhl K

 

Så här gör du:

Ta en av bottnarna och lägg på ett tårtfat, blanda lemoncurd med en del av den vispade grädden, bred den på marrängbottnen. Hacka hälften av jordgubbarna. Ta Philadelphiaosten och blanda med florsockret, inte för mycket florsocker för då blir det alldeles för sött. Blanda ner de hackade jordgubbarna. Rör ner hälften av den vispade grädden som är kvar i jordgubbsröran. Blanda väl. Lägg den andra marrängbottnen på tårtan och bred jordgubbsgrädden över hela den, rejält ska det vara. Skiva resten av jordgubbarna och lägg dessa i mitten av tårtan. Blanda det sista av vispgrädden med 0,5-1 dl Nutella, skeda upp i en spritspåse, alternativt en plastpåse och klipp av ett hörne. Spritsa små klickar av Nutella- grädden runt om utanför “jordgubbshögen” i mitten. Dela dumlekolorna på hälften och placera en i varje nutellaklick. Ta nutella i ny plastpåse och gör ett litet hål och spritsa sen hela tårtan med  nutellakrämen. Garnera med minimarränger.

Ett hett tips är att även garnera med röda vinbär, ev utesluta minimarrängerna och ha syrliga goda vinbär på toppen istället.

Eftersom marängbottnarna är så söta så behövs det något mer syrligt till tårtan som bryter av. Lemoncurden är ett steg i rätt riktning men personligen tycker jag att med lite vinbär till så skulle det bli pricken över i:et. Sist men inte minst så dekorerar vi vår somriga marängtårta med små svenska penseéflaggor.

Sveriges Nationaldagstårta av Fröken Turkos
Maräng, lemoncurd, jordgubbskräm, nutella och svenska jordgubbar. Kan det bli godare än så! Foto: Leonor Juhl K

Svenska flaggor av penséer 

En svensk penseéflagga! Foto: Leonor Juhl K

Det här behöver du: 

– Tandpetare

– Penséer i gult och blått, ( jag använde blålila – och gula penséer )

– Ev liten medhjälpare som tycker om att pyssla

Så här gör du:

Plocka små penséeblommor och trä var och en på en tandpetare. Klart!

Min lilla 5-åriga medhjälpare tyckte det var kul att göra svenska flaggor av blommor. Foto: Fröken Turkos
Foto: Leonor Juhl K
En härligt svensk blomdoftande dag önskar jag er alla!

Kram, Leonor

Melontårta fylld med bär

Det var inte länge sen jag skrev om en annan färgglad och smarrig melontårta. Idén om en ny variant på melontårta startade med att min yngsta dotter bad om en ny melontårta till hennes 7-års dag. Hon älskade verkligen den förra som hon fick när hon fyllde 6 år. Tänk att något så enkelt att ”baka” kan vara så gott, nyttigt och vackert samtidigt.

Melontårta med bär - Fröken Turkos - Leonor Juhl Kristiansson
Foto: Leonor Juhl K

 

Du behöver:

  • En hel vattenmelon
  • En hel honungsmelon
  • Vindruvor utan kärnor
  • Hallon
  • Psysalis
  • Färska blåbär
  • Jordgubbar
  • Tandpetare
  • En vass kniv

Så här gör du:

1. Börja med vattenmelonen och honungsmelonen

Skär en rak undersida och översida på den runda vattenmelonen så tårtan kan stå rakt. Börja sen skära bort det gröna tjocka skalet runt om hela vattenmelonen. Gör likadant med honungsmelonen. Skär lagom tjocka skivor av melonerna (som bottnarna på tårtan).

Melontårta med bär - Fröken Turkos - Leonor Juhl Kristiansson
Foto: Leonor Juhl K
2. Dekorera

Nu blir det ännu roligare för nu ska det dekoreras. Placera första botten på ett vackert fat. Skär jordgubbar och lägg längst ut på kanten av botten tillsammans med blåbär. Tryck fast med tandpetare så det inte ramlar ut. Varva melonbottnarna med bären emellan. Jag skar ut små hjärtan av överbliven vattenmelon och satte fast dessa på en grillpinne med blåbär på. Fortsätt dekorera kanterna med ex hallon, sätt fast med tandpetare. Blanda bären uppe på tårtan och garnera med de tre grillspetten med blåbär och melon. Färdigt!

Melontårta med bär - Fröken Turkos - Leonor Juhl Kristiansson
Foto: Leonor Juhl K

 

Vill ni se en annan supersmarrig, färgglad och vacker melontårta? Här finner du den!

 

Kram, Leonor

Fira med en Melontårta!

Melontårta - Fröken Turkos
Foto: Leonor Juhl K

Min yngsta dotter fyller snart 7 år och det ska vi fira med en färgglad smaskig frukttårta. Frukt och grönt är det bästa hon vet så det här är hennes absoluta favorittårta. Den här fruktiga tårtan görs av melon och är perfekt för barnkalas, till fruktälskare och till den lite nyttigare festen. Riktigt lätt att få fin och faktiskt otroligt rolig att göra är den också!

Melontårta med bär

Du behöver:

  • En hel vattenmelon
  • En hel honungsmelon
  • Vindruvor utan kärnor
  • Färska blåbär
  • Jordgubbar
  • Tandpetare
  • En vass kniv
Melontårta - Fröken Turkos
Foto: Leonor Juhl K

Så här gör du:

1. Börja med vattenmelonen.

Skär en rak undersida och översida på den runda vattenmelonen så tårtan kan stå rakt. Börja sen skära bort det gröna tjocka skalet runt om hela vattenmelonen. Spara en bit av skalet som ska användas till att skära ut namnet på exempelvis födelsedagsbarnet, eller vad du nu vill skriva på din tårta. 

2. Fortsätt med honungsmelonen.

Gör likadant med honungsmelonen men gröp ur kärnorna innan den placeras på vattenmelonen. Det hålrummet kan du fylla med exempelvis en hallonmousse eller vispad grädde. Jag gjorde inte det då min dotter inte tycker om grädde eller mousse utan vill bara ha frukt. Alternativt är att du fyller med andra goda bär.Gör sen en liten ”skål” som nr tre av bottnarna av en bit honungsmelon och fyll den med vindruvor.

Melontårta - Fröken Turkos
Foto: Leonor Juhl K
3. Dekorera.

Nu blir det ännu roligare för nu ska det dekoreras. Placera bottnarna på ett vackert fat. Jag skar ut små hjärtan av överbliven honungsmelon och tryckte fast dessa med en tandpetare runt om bottnen av vattenmelon. Sen är det perfekt att dekorera kanterna med blåbär, sätt fast med en tandpetare. Blanda blåbär och vindruvor på fatet runtom tårtan.

Melontårta - Fröken Turkos
Alla bär och frukter sätts fast med tandpetare. Foto: Leonor Juhl K
4. Fruktspett.

Varva vindruvor och bär på några spett. Tryck ner dem försiktigt högst upp på tårtan.

Melontårta - Fröken Turkos
Foto: Leonor Juhl K
5. Skär ut bokstäver.

Använd dig av skalet till vattenmelonen som du sparat sen innan. Vackert med den gröna melerade ytan mot den rosaröda vattenmelonen. Skär ut bokstäver och sätt fast dem med tandpetare i bottnen.

Melontårta - Fröken Turkos
Foto: Leonor Juhl K

Melontårta – En succé

Melontårta är enkelt, roligt och gott. En perfekt tårta att bjuda på eftersom den är gluten, mjölk, nöt och äggfri. Alla dina frukt- och bärfavoriter på en och samma tårta. Du kan ju toppa med precis vad du vill. Om du vill kan du även servera vaniljglass till. Hoppas att det ska smaka. Melontårta kan alla lyckas med!

Melontårta - Fröken Turkos
Foto: Leonor Juhl K

Halloncheesecake med bär

Halloncheesecake med bär - Fröken Turkos, Leonor Juhl K
Lättgjord och lyxig – en helt ljuvlig dessert som du även kan frysa ( innan garnering) och ta fram 20-30 min innan servering. Foto: Leonor Juhl K

 

Den här helt ljuvliga cheesecaken måste ni bara testa nu inför vårens alla kalas och högtider. Den har en krämig och len fyllning som smälter i mun och en härligt krispig botten av digestivekex och solrosfrön. Dessutom bakar du den utan ugn!

Halloncheesecake med bär - Fröken Turkos, Leonor Juhl K
Foto: Leonor Juhl K
Du behöver:
Botten:
  •  400 g degistive kex
  • 100 g smält smör
  • 100 g solroskärnor
Fyllning:
  • 500 g frusna hallon
  • 600 g philadelphia ost
  • 2 dl vispgrädde
  • 3,5 dl florsocker
  • 2 msk citronsaft
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 5 gelatinblad
Garnering:
  •  Jordgubbar, vindruvor och passionsfrukt eller så väljer frukt och bär i säsong och garnerar tårtan med istället. Pudra med florsocker
Halloncheesecake med bär - Fröken Turkos, Leonor Juhl K
Foto: Leonor Juhl K
Så här gör du:

1. Krossa eller mixa kexen ( personligen använder jag glutenfria digestivekex). Mixa solrosfröna i en matberedare. Blanda med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i en springform ca 30 cm diam med bakplåtspapper i formens botten. Ställ in i kylen och låt det stelna medans du gör fyllningen.

2. Mixa de haltinade hallonen så det blir som en puré.

3. Vispa Philadelphia osten tillsammans med florsockret. Vispa grädden och rör försiktigt i grädden i blandningen

4. Rör i hallonpurén och det rivna citronskalet och rör ihop allt till en slät kräm.

5. Lägg gelatinbladen i en skål med iskallt vatten tills de blir mjuka. Ca 5-15 min. Krama ur vattnet.

6. Värm citronsaften och de urkramade gelatinbladen i en liten kastrull på svag värme. Rör hela tiden tills det blir som en kräm. Tag kastrullen från plattan och låt det svalna. Häll i lite av hallonblandningen i kastrullen med gelatinet och citronsaften. En matsked åt gången. 5 msk totalt. Blanda till en slät blandning. Rör sen i gelatinblandningen i den övriga hallonkrämen medans du vispar alltihopa till en len och jämn konsistens.

7. Häll sen i fyllningen i formen. Ställ formen i kylen över natten ( med plast över )

8. Ta fram kakan från kylen och garnera med färska bär och frukter. Sikta över florsocker.

Lättgjord och lyxig – en helt ljuvlig dessert som du även kan frysa ( innan garnering) och ta fram 20-30 min innan servering.

Kram, Leonor
Halloncheesecake med bär - Fröken Turkos, Leonor Juhl K
Foto: Leonor Juhl K

 

Halloncheesecake med bär - Fröken Turkos, Leonor Juhl K
Foto: Leonor Juhl K

 

Somrig Halloncheesecake

Foto: Fröken Turkos

Jag skulle vilja säga att den här cheesecaken är “to die for”!!! Den smakar mer som en smarrig glasstårta än en ostkaka, eftersom den frusna konsistensen är så krämig och den är så gudomligt god.

Eftersom det inte är färska hallon i den här tårtan så kan den göras när som helst på året. Dessutom behöver du inte sätta på ugnen och den är så enkel att göra. Det svåraste är att vänta på att den ska frysa!

Frusen Halloncheesecake

Det behöver du:
  • 5 ägg
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 4 dl vispgrädde
  • Skal av 1 citron
  • 1/2 stort paket digestivekex ( jag har använt ett paket med Sempers glutenfria digestivekex )
  • frysta hallon
  • Frysta bär och strössel till garnering
Foto: Fröken Turkos
Så här gör du:

1. Separera äggulorna från vitorna

2. Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal i en bunke.

3. Rör försiktigt ner philadelphiaosten.

4. Vispa grädden fluffig och vänd ner den också i smeten.

5. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.

6. Lägg digestivekexen i en plastpåse och krossa med en kavel.

7. Lägg några nävar frusna hallon i en plastpåse och krossa lite granna med kaveln.

8. Använd en form som du gillar, sockerkaksform etc. Jag har använt en fjärilsform i silikon.

9. Varva cheesecakesmeten med digestivekrossen och krossade hallonen med i en sockerkaksform. Översta lagret kan vara med kexsmulor.

10. Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner. Frys smeten i 4-5 tim, så att den är lättfryst när du serverar den

Foto: Fröken Turkos

Servera cheesecaken på en spegel med digestivekross, hallon eller andra bär. Jag har även garnerat min fjärilstårta med rosa strössel och sockerpärlor.

Lycka till!

Foto: Fröken Turkos
Foto: Fröken Turkos

Fira med en melontårta!

Melontårta
Foto: Fröken Turkos

Min yngsta dotter fyllde 6 år igår och det firade vi ordentligt med en färgglad smaskig frukttårta. Frukt och grönt är det bästa hon vet så det här blev verkligen en fullträff. Den här fruktiga tårtan görs av melon och är perfekt för barnkalas, till fruktälskare och till den lite nyttigare festen. Riktigt lätt att få fin och faktiskt otroligt rolig att göra är den också!

Melontårta med bär

Du behöver:

  • En hel vattenmelon
  • En hel honungsmelon
  • Vindruvor utan kärnor
  • Färska blåbär
  • Jordgubbar
  • Tandpetare
  • En vass kniv
Melontårta
Foto: Fröken Turkos

Så här gör du:

1. Börja med vattenmelonen.

Skär en rak undersida och översida på den runda vattenmelonen så tårtan kan stå rakt. Börja sen skära bort det gröna tjocka skalet runt om hela vattenmelonen. Spara en bit av skalet som ska användas till att skära ut namnet på exempelvis födelsedagsbarnet, eller vad du nu vill skriva på din tårta. 

2. Fortsätt med honungsmelonen.

Gör likadant med honungsmelonen men gröp ur kärnorna innan den placeras på vattenmelonen. Det hålrummet kan du fylla med exempelvis en hallonmousse eller vispad grädde. Jag gjorde inte det då min dotter inte tycker om grädde eller mousse utan vill bara ha frukt. Alternativt är att du fyller med andra goda bär.Gör sen en liten ”skål” som nr tre av bottnarna av en bit honungsmelon och fyll den med vindruvor.

Melontårta
Foto: Fröken Turkos
3. Dekorera.

Nu blir det ännu roligare för nu ska det dekoreras. Placera bottnarna på ett vackert fat. Jag skar ut små hjärtan av överbliven honungsmelon och tryckte fast dessa med en tandpetare runt om bottnen av vattenmelon. Sen är det perfekt att dekorera kanterna med blåbär, sätt fast med en tandpetare. Blanda blåbär och vindruvor på fatet runtom tårtan.

Melontårta
Alla bär och frukter sätts fast med tandpetare. Foto: Fröken Turkos
4. Fruktspett.

Varva vindruvor och bär på några spett. Tryck ner dem försiktigt högst upp på tårtan.

Melontårta
Foto: Fröken Turkos
5. Skär ut bokstäver.

Använd dig av skalet till vattenmelonen som du sparat sen innan. Vackert med den gröna melerade ytan mot den rosaröda vattenmelonen. Skär ut bokstäver och sätt fast dem med tandpetare i bottnen.

Melontårta
Foto: Fröken Turkos

Melontårta – En succé

Melontårta är enkelt, roligt och gott. En perfekt tårta att bjuda på eftersom den är gluten, mjölk, nöt och äggfri. Alla dina frukt- och bärfavoriter på en och samma tårta. Du kan ju toppa med precis vad du vill. Om du vill kan du även servera vaniljglass till. Hoppas att det ska smaka. Melontårta kan alla lyckas med!

Melontårta
Foto: Fröken Turkos

Underbara Pavlova bakelser till påsk

Pavlova
Foto: Fröken Turkos

Choklad Pavlova bakelser

Pavlova är nog det bästa jag vet! Seg maräng med syrlig och krämig lemoncurd, vispgrädde och färska bär. Mums! För dom som tycker att chokladpavlova är godare så kan man göra en kräm med nougat och grädde så finns det olika alternativ för alla. Gästerna får själva välja garnering och toppings på sin Pavlova bakelse och det brukar vara väldigt uppskattat av alla. Perfekt till påskens alla kalas!

Pavlova
Stora sega choklad maränger. Goda som de är men extra smarriga med grädde och bär på toppen. Foto: Fröken Turkos

Tips!
Har du bråttom, använd färdiga maränger.

Pimpa din egen Pavlova bakelse till påsk

Underbara chokladmaränger som är sådär perfekt sega och lagom frasiga går att köpa färdiga på bageriet, perfekt när du vill göra det enkelt för dig och du har ont om tid. Men om du vill göra egna så har jag ett riktigt bra tips på ett recept som jag gör ibland. Receptet hittar du här! 

Pavlova
Foto: Fröken Turkos

Underbar Pavlova inspiration

Pavlova var en känd prima ballerina som har fått en efterrätt med maräng och frukt uppkallad efter sig i Australien. Där är begreppet pavlova mycket välkänt. Här nedan får ni härliga recept på små söta mini ballerinor från andra sköna bloggare som inte bara levererar smarriga recept utan även fantastiska bilder. Inspiration för både öga och gom!

Pavlova
Bildkälla: Köket.se. Recept hitta du här!
Pavlova
Underbara mini Pavlovas av Linnéa. Bildkälla: Linnéas skafferi, recept finner du här! 
Pavlova
Bildkälla: Cecilia Hansson , hennes recept finner du här. 
Pavlova
Underbara mini pavlovatårtor av Camilla, My kitchen Stories. Recept finns här.
Pavlova
Camilla på My kitchen Stories är min stora bakfavorit så här kommer ytterligare än Pavlova variant som ser såå god ut. Hennes recept hittar du här! 

Dessert till Påsk

Frasigt, krämigt och ibland även syrligt. Det är för mig en dessert som har allt. Pavlovan är en klassisk marängtårta. De här mini bakelserna är perfekta att göra om du har bjudit hem många gäster på påsk. De kommer att älska dessa och kul att alla får göra sin alldeles unika Pavlova själv. Lätta och frasiga marängbottnar tillsammans med fluffig grädde och lite syrliga bär på toppen – det kan liksom inte bli fel!

Pavlova
Pimpa din egen Pavlova till Påsk! Foto: Fröken Turkos

Fira trettonhelgen med prinsessrulltårta

Trettondagsafton, trettondagen, ännu fler dagar att fira. Men varför? Jo, man firar Trettonhelgen till minne av den dagen då de vise männen kom till den nyfödde Jesus i Betlehem för att ge Jesus sina gåvor, vägledda av Betlehemsstjärnan????

Trettonhelgen

På sydliga breddgrader så markerar Trettonhelgen starten på karnevalsäsongen. Men för många är Trettonhelgen ett tillfälle då vi med god mat och fina vänner och familj samlas och sätter punkt för julen denna gång. Vare sig anledning till varför du vill fira så är det alltid kul att ta tillfället i akt och få bjuda på nåt gott.

Efter alla julbord och nyårsfester så är det många som avslutar helgerna med en fin middag till Trettondagsafton. Men det är där jag sätter P, för min energi orkar inte med fler middagar just nu. Hur roligt det än må vara!

Prinsessrulltårta
Stolt mamma! Min dotter har gjort de fantastiska små marsipandekorationerna uppe på tårtan. Blommor, körsbär, bakelser, spelar egentligen ingen roll vilka slags dekorationer hon gjort. Det hade kunnat vara små köttbullar av marsipan, det är mer att jag blir så stolt över hennes fantasi och att hon vill hänga med mamma och tycker det är kul att skapa. Därför blir jag stolt!

Tårtkalas!

Så därför kommer jag bjuda till tårtkalas istället. Inte flera olika sorter utan rätt och slätt, en sorts tårta med kaffe i fina koppar och barnen får saft med sugrör. Klassiskt, enkelt och vansinnigt gott! Jag vet inte hur ni känner men för mig är prinsesstårta bland det godaste som finns. Jag älskar tårtor! Tårta är för mig bland det festligaste man kan bjuda på. Kombinationen av grädde, sylt och sockerkaksbotten och sen marsipan uppe på toppen är nog bland det ljuvligaste jag vet. En annan god tårta är den som rullar. Eller som vi säger i min familj:

– Lulltåta !

Vad händer om du blandar dessa två delikata tåtor…Jo, du får världens godaste Prinsessrulltårta!

Prinsessrulltårta

Prinsessrulltårta

Det här behöver du ( ca 15-20 skivor  ):

– 3 st ägg
– 2 dl strösocker
– 2 dl finmix glutenfritt eller potatismjöl
– 2 tsk bakpulver
– 0,5 dl laktosfri mjölk ( alt. Vanlig mjölk ), rumsvarm
– 1 – 2 dl hallonsylt

– 5 dl vispgrädde – vaniljsocker – marsipanlock

Så här gör du:

– Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna med bakplåtspapper.

– Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

– Blanda potatismjöl ( alternativt finmix glutenfri, eller vetemjöl ) och bakpulver och vänd ner det försiktigt tillsammans med mjölken i smeten. OBS Lite i taget! Rör försiktigt till en jämn smet.

– Häll smeten i långpannan.

– Bred ut smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter.

– Ta ur plåten med kakan ur ugnen. Strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper.

– Dra bort papperet (pensla med lite kallt vatten så lossnar det lättare) från kakan.

– Bred på ett tunt jämnt lager sylt över hela kakan.

– Rulla ihop kakan med hjälp av papperet, från långsidan.

TIPS! Tänk på att kakan och sylten ska vara samma temperatur. Detta för att kakan inte ska spricka när du rullar ihop den.

– Vispa grädden och blanda i en knivsudd med vaniljsocker

– Bre på ett tjocks lager grädde runt om hela tårtan, utom på kortsidorna.

– Lägg på marsipanlocket, skär bort överflödet på sidorna. Garnera med små dekorationer och/eller pudra över med florsocker i en liten sil.

Prinsessrulltårta

Hoppas du får en fin helg! ⭐️Leonor

Fika till Halloween

Vi firar Halloween hela veckan lång här. Det har varit pyssel, middag och fest. Det bidde även spökvandring hemma i trädgården och vi har firat en läskig Halloweenkväll på Liseberg. Vad finns kvar nu då? Jo en supersmaskig fika såklart.

Dukat för Halloween
Dukat för Halloween-fika! Foto: Fröken Turkos

Fika till Halloween

Det som är så bra med att vi pysslat bordsdekorationerna redan i förra veckan, är att de kan pryda bordet varje dag, hela veckan lång. Det enda som behövs för känslan av förändring är att du byter textilierna och porslinet på bordet. Vill ni se hur jag dukade bordet för fest och hur jag gjorde de guldiga pumporna, se här!

Men nu är det fika som gäller! Smaskig fika till Halloween! Prova då att bjuda på dessa roliga fladdermössen och en underbar pumpa-tårta. Du kommer definitivt bli poppis!

Halloween dukning
Foto: Fröken Turkos
Fladdermöss av kladdkaka och godis
Fladdermöss av kladdkaka och godis! Foto: Fröken Turkos

Flygande fladdermöss

Du behöver:

  •  Kladdkaka ( gör efter ditt favoritrecept på kladdkaka )
  • Sockerpastiller för ögon
  • Polly godis
  • Hallon/ Lakrits dödskallar
  • Minimarränger
  • Florsocker

Så här gör du:

Tryck ut mindre cirklar av kladdkakan med hjälp av överdelen på ett glas. Dekorera kakan med pollygodisar som öron och pastillögon av sockerpasta. Klipp hallon och lakrits döskallarna på hälften och stick in “vingarna” på sidorna av kladdkakan. Fäst fast “näsan”, minimarängen med hjälp av lite chokladsås. Pudra över med lite florsocker. Voilà!

Halloween tårta!

Det finns tårtor och det finns tårtor men nån som verkligen vet hur du ska baka tårtor är Susanne som driver cafét och bageriet Nordgården, Billdal. Det här bageriet är även mitt stammisställe och det är här jag hänger så ofta jag kan.

Halloween tårta
Halloween tårta från Nordgårdens bageri. Foto: Fröken Turkos

Med en glad pumpa som skepnad och en fyllning som den allra godaste prinsesstårta så må jag nog säga att det var en av de bästa tårtor jag fikat. Just det här exemplaret var glutenfritt också, vilket är toppen för oss glutenintoleranta som drömmer om “riktiga bageritårtor“.

Halloween fika
Halloween fika med familj! Foto: Fröken Turkos
En blick säger allt! Foto: Fröken Turkos
Halloween
– En puss på kinden behöver morfar. Foto: Fröken Turkos

Ha en fortsatt mysig höstlovsvecka och hoppas ni har fått lite inspiration till vad ni ska fika!

För fler färgglada tips, följ @frokenturkos på Instagram och Fröken Turkos-Miss Turquoise på Facebook.
Pumpa tårta
Två glada pumpor! Foto: Fröken Turkos
Halloween dukning
Foto: Fröken Turkos

Slut på innehåll

Inga fler sidor att ladda

Stäng meny